Programma
Paradiso

25 jaar ArtScience

25 jaar ArtScience

zaterdag 27 juni 2015

zaterdag 27 juni 2015

Lezingen, installaties en performances.

De ArtScience Interfaculteit, mede opgericht door pionier van de elektronische muziek Dick Raaijmakers, viert haar 25e jubileum met een voorstellingen, installaties en lezingen in een uitgebreid programma in Paradiso. Met onder meer: Mika Vainio (Pansonic), Joost Rekveld, Optical Machines, Edwin van der Heide, e.v.a.

Het programma bestaat uit geselecteerde werken van alumni die in de afgelopen 25 jaar bij ArtScience hun opleiding hebben voltooid. Het begint met twee lezingen: kunsthistoricus Michael van Hoogenhuyze praat over zijn visie op het creatieve proces en Edwin van der Heide en Taco Stolk belichten in hun lezing het commentaar van Dick Raaijmakers op Pierre Boulez’ benadering van live elektronische muziek. Overdag en ’s avonds zijn er kunstwerken en installaties te zien van Marloes van Son (COLC – undrown), Jet Smits (LC Environment), Bart Koppe (A Small Stubborn Sound Machine), Sebastian Frisch (Biophonic Garden), Daniel Berio (Graffitizer), Ivan Henriques en Angela de Weijer.
’s Avonds zijn er films van Telcosystems (Gideon Kiers, David Kiers and Lucas van der Velden) en Joost Rekveld en performances van onder anderen Optical Machines (Rikkert Brok en Maarten Halmans), Matthijs Munnik & Joris Strijbos, Mariska de Groot & Dieter Vandoren, Erfan Abdi. De slotperformance wordt verzorgd door Mika Vainio (geen alumnus van ArtScience).

Underbelly (voormalige WORMshop) is ook aanwezig met een selectie van boeken, magazines, muziek, films en gadgets.

Zie voor meer informatie over het programma de website van ArtScience.

Interfaculteit ArtScience
De Interfaculteit ArtScience, opgericht in 1989 door Frans Evers en Dick Raaijmakers, verzorgt een interdisciplinaire bachelor- en masteropleiding die onderzoek uit nieuwsgierigheid stimuleert als grondhouding bij het maken van kunst. Zij is ingebed in zowel de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten als het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar werkt ook nauw samen met de Academy for Creative and Performing Arts en de masteropleiding Media Technology van de Universiteit Leiden. De Interfaculteit ArtScience heeft al vaak buiten de opleidingsmuren haar eigen evenementen georganiseerd. Zo heeft zij samen met Paradiso en het Instituut voor Sonologie in 1994 het Sonic Acts festival opgericht.

Dit programma is een samenwerking tussen Koninklijke Academie Beeldende Kunsten, Koninklijk Conservatorium, Paradiso, Sonic Acts en Holland Festival.

Paradiso Programme

Programma