Programma
Paradiso

1968 - 2018; programma over de jongste geschiedenis

1968 - 2018; programma over de jongste geschiedenis

donderdag 21 juli 2016

donderdag 21 juli 2016

Met:

* Willem de Ridder (radio- en tijdschriftenmaker, fluxus-kunstenaar)

* Luud Schimmelpennink (Provo-lid, politicus en industrieel ontwerper)

* Marjolijn Kuijsten (redacteur Hitweek)

* Arnold de Boer (zanger van The Ex en programmeur bij OCCII)

* Nienke Jansen (mede-oprichter van OT301 en schrijver van het boek "Autonomie door tegenspraak")

Op 30 maart 1968 opende Paradiso voor het eerst haar deuren. Wat was het klimaat waarin dat gebeurde? Na twee  1968 - 2018 avonden over Parijs mei 1968 en de presidentsverkiezingen in de VS in 1968 en 2016 in deze derde aflevering aandacht voor een terugblik op het revolutiejaar 1968 in Nederland en Amsterdam. 

Presentatie Menno Grootveld en Peter Mertens.

1968-2018 is een programma over de jongste geschiedenis en de parallelen met het heden. Een reeks avonden waarin wordt teruggeblikt op het revolutiejaar 1968, het jaar waarin onder meer Paradiso haar deuren opende,  Parijse studenten de straat op gingen en Robert Kennedy werd vermoord. In gesprek met diverse welingelichte gasten uit de politiek, kunst, muziek, filosofie en journalistiek wordt deze recente geschiedenis in context geplaatst en worden er parallellen getrokken naar de huidige situatie in de wereld.

Bij eerdere edities waren onder meer te gast:  Jacqueline de Jong (beeldend kunstenaar, lid van de Internationale Situationisten), Rudolph Stokvis ( Amsterdams Ballon Gezelschap), Hans Brinkman (galeriehouder), Patrice Riemens (cultuurcriticus en activist), Harold Schellinx (muzikant en producer), Gertjan Buys (initiatiefnemer Nuit Debout Amsterdam), Alexander Nieuwenhuis (theatermaker, ex-Maagdenhuisbezetter, archivaris Maagdenhuisbezetting), Ludwig Wisch (muzikant, producer), Rutger van der Hoeven (redacteur buitenland De Groene Amsterdammer), Jan Donkers (VPRO-programmamaker, schrijver),  Jodi Dean (politiek filosoof Hobart Universiteit VS), Markha Valenta (vakgroep Amerikanistiek Radboud Universiteit).

Meer informatie over 1968-2018: www.ttypp.nl/1968

Het programma wordt steeds op korte termijn samengesteld. Meld u via e-mail aan om geïnformeerd te worden over volgende edities.


Programma met zitplaatsen.
Paradiso Programme

Programma