Programma
Yellowstraps combo 2 DANIIL LAVROVSKI mb2

YellowStraps

vrijdag 4 oktober

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 21:30, Hoofdprogramma: 22:00

Ticket € 14,00

Voor leden

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

YellowStraps werd in Brussel opgericht, door de broers Yvan en Alban Murenzi, en geeft al bijna tien jaar vorm aan hybride neo-soul. De twee combineerden op moeiteloze wijze warme, elektronische beats met de essentie van soulvolle hiphop en jazzy klanken. Elektrische gitaar loops, zang en piano zwevend door UKG, 2Step en neo-soul doordrenkte drums: YellowStraps maakt muziek die de grenzen van genres oprekt. Yvan heeft ervoor gekozen om het project solo voort te zetten, maar toch slaagt hij erin de onmiskenbare originele stijl van YellowStraps in stand te houden.

Onlangs voortgestuwd door het nummer ‘Slowdown (girl what's up)’ uitgebracht in november 2023, die miljoenen streams verzamelde op Spotify en miljoenen views op social media, eigent Yvan zich de garagesfeer waar hij zo van houdt opnieuw toe. Ook besluit hij deze zijn eigen te maken met zijn elektrische ukelele en zijn kloon, die hij materialiseert in zijn handgemaakte video's. Begin 2024 remixte hij zijn eigen track ‘blue’ en bevestigde daarmee zijn meesterschap over deze hybride formule tussen zweverige klanken en drums met een sound die je doet denken aan de UK.

Line-up

Bovenzaal

  • YellowStraps
YellowStraps

YellowStraps

Slowdown (girl what's up)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma