Programma
Los Bitchos web 2

Los Bitchos + Takeshi’s Cashew + Takashi Cashew

Los Bitchos + Takeshi’s Cashew + Takashi Cashew

Thursday 8 December 2022

Thursday 8 December 2022

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 18:00, Hoofdprogramma: 21:00

Los Bitchos
Los Bitchos heeft zeker niet stilgezeten tijdens de lockdown de afgelopen tijd. Het viertal is namelijk druk bezig geweest hun debuutalbum met Franz Ferdinand frontman Alex Kapranos op te nemen. Eerder stonden ze al tweemaal in Paradiso omdat ze met Mac DeMarco mee op tour waren. Na tevens tours met The Black Lips, Ty Segall en Viagra Boys gedaan te hebben, en een verpletterende indruk in de Bovenzaal achter te hebben gelaten, is het nu tijd om op eigen houtje hun wervelende, psychedelische cumbiamuziek naar Tolhuistuin te brengen.

Sofie Royer
Voor haar tweede album 'Harlequin' heeft de veelzijdige artiest en singer/songwriter Sofie Royer zowel een popalbum als een dramaturgische analyse van haar eigen verbeelding geproduceerd. Harlequin exposeert de passie van de Weense voor de opera- en ballettradities van haar geboortestad en de barokke lyriek van cabaret. Haar debuutalbum 'Cult Survivor' werd geïnspireerd door pop-excentriekelingen als Gary Wilson, Todd Rundgren en Serge Gainsbourg, maar 'Harlequin' gaat veel verder terug in de tijd, met samples uit het circus en de hofnar. Vermengd met een vleugje van haar heimwee naar vroege reality-televisie en American Mall Punk subcultuur, resulteren de nummers in een montage van eigenaardige personages, lokale instellingen en mysterieuze chronologieën.

Takeshi's Cashew
Takeshi's Cashew is een nieuwe psych-funkgroep die de grenzen van clubcultuur, wereldmuziek en 70ies psychedelica verkent. Komend vanuit diverse muzikale richtingen, creëren deze Oostenrijkers een kleurrijke fusie van genres, ingebed in een raamwerk van clubbeats. Het debuutalbum, geproduceerd in de eigen DIY-studio in Wenen, voert je mee op reis door kosmische krautrock, cumbia, afrobeat en disco.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Takeshi's Cashew
  • Los Bitchos
  • Sofie Royer

Gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2022

Dit concert is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2022. De Indiestadpas 2022 is vanaf nu verkrijgbaar via de website van Indiestad. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Meld je aan voor dit concert via onderstaande link.

Hqdefault 220915 203215

Los Bitchos

Las Panteras

Hqdefault 221206 150507

Sofie Royer

Baker Miller Pink

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma