Programma
Simon

Tiny Triptych #2 Simon Wald-Lasowski

Tiny Triptych #2 Simon Wald-Lasowski

Friday 21 December 2018

Friday 21 December 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 20:30, Zaal sluit: 22:00, Hoofdprogramma: 20:30

The Small Museum presenteert Tiny Triptych; een expositie in drie delen over religie en popcultuur, in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso. Deelnemende kunstenaars zijn Annegien van Doorn, Simon Wald-Lasowski en Adrian & Gidi. Zij tonen achtereenvolgens één werk, dat zes weken in het museum te zien is. Tiny Triptych onderzoekt hoe religie op onverwachte manieren zijn verschijningsvorm kan hebben in de huidige maatschappij. In deze tijd van secularisatie heeft populaire muziek immers op sommige vlakken de rol van religie overgenomen. Mensen zoeken steun en verbondenheid bij muziek, en ook verering is een belangrijk aspect van de huidige popcultuur.

Tweede exposant is Simon Wald-Lasowski, te zien van vrijdag 21 december tot 28 januari 2019.

De opening is op vrijdag 21 december van 20.30 tot 22.00 uur.

Simon Wald-Lasowski (1980) heeft een fascinatie voor de verheerlijking van het obsessieve consumeren en verzamelen in de huidige consumptiemaatschappij. Door ogenschijnlijk waardeloze en triviale objecten te gebruiken, en deze te verheerlijken, belicht hij het absurde van het dagelijks leven en geeft hij commentaar op kwesties met betrekking tot de menselijke conditie. In The Small Museum toont Wald-Lasowski ‘Love Cuts Just Like a knife You Make the Knife Feel Good’.

Paradiso opende in 2016 The Small Museum, het kleinste museum van Nederland en, wordt gefluisterd, zelfs ter wereld. Het museum huist in een van de mededelingenkastjes aan de voorgevel van Paradiso, waar vroeger de mededelingen van de Vrije Gemeente in werden gehangen. Een van deze vitrinekastjes is omgebouwd tot expositieruimte, compleet met een vloertje met vissengraatparket, een lichtbakje en een ‘Rijksmuseum –grijze’ muur.  In dit kleine museum exposeert Paradiso werk in opdracht; vernieuwende kunstwerken die een relatie hebben tot Paradiso of popcultuur in het algemeen.


Met dank aan Stichting Kunst en Cultuur Amsterdam Centrum en Stichting Niemeijer Fonds.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma