Programma
Tim Knol PHZ 0546 web

Tim Knol + Bluegrass Boogiemen + The Miseries + Douglas Firs

Tim Knol + Bluegrass Boogiemen + The Miseries + Douglas Firs

zaterdag 5 januari 2019

zaterdag 5 januari 2019

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

De Hoornse songschrijver Tim Knol begon in 2008 met het werken aan zijn debuutalbum. En hoe belegen het ook klinkt, dan zit je ‘tien jaar in het vak’. En dat mag gevierd. Daarom op 5 januari 2019 in Paradiso Amsterdam een avond waar de muzikale carrière van Tim Knol in al zijn gedaantes voorbij komen; de singer-songwriter die met zijn band met gemak de zaal aan zijn voeten krijgt, het publiek met de garagerock van The Miseries tot een moshpit dwingt en met de Bluegrass Boogiemen de geest van Bill Monroe oproept. Ze komen allemaal voorbij op deze speciale avond in Amsterdam. Douglas Firs, de band rond de Belgische geestverwant Gertjan Van Hellemont, opent de avond. Yorick van Norden speelt na afloop in de bovenzaal.

Het is de viering van een mijlpaal in Tim’s carrière in Paradiso Amsterdam, waar de toen achttienjarige Tim in 2009 in diezelfde grote zaal debuteerde als voorprogramma in de afscheidsshow van Johan. De voorbode van een stormachtige carrière. In het daaropvolgende jaar kwam het debuutalbum, een optreden op Noorderslag, zijn eerste hit Sam en speelde een paar maanden later een uitpuilende tent op Lowlands plat. Best een prestatie voor een jonge muzikant die muziek, vooral op americana geschoeide leest, naar een groot publiek weet te brengen.

En daar bleef het niet bij. In de afgelopen tien jaar is de muziekindustie flink veranderd en Tim bewoog er in mee, met ups and downs. Tim stond met zijn band op het hoofdpodium van Pinkpop, scoorde twee 3FM Megahits, won een Edison en bracht in totaal vier solo-albums uit. Als frontman van The Miseries maakte hij een garagerock-album en tourde ermee door de Verenigde Staten. Een voorgenomen sabbatical mislukte, want de creativiteit kruipt waar het niet gaan kan. Een uit de hand gelopen hobby in de fotografie maakte hem gewild fotograaf. Hij is de bierliefhebber die zijn eigen IPA brouwt, filmmuziek schrijft in zijn eigen Hoornse studio om er vervolgens de eerste platen te produceren voor zijn eigen platenlabel; I Love My Label. Eerder dit jaar kwam Tim met zijn vierde album Cut The Wire, geproduceerd door Anne Soldaat, zijn bandlid van het eerste uur. Een album met de Blue Grass Boogiemen verschijnt in 2019. “Ik voel me wel bevoorrecht,” zegt Tim over de afgelopen tien jaar. “Blij dat ik dit mag doen en dat het ook goed blijft gaan. En heel tof om het juist in Paradiso te vieren.”

19:30 Douglas Firs
20:30 Tim Knol, The Miseries en Blue Grass Boogiemen

Na afloop speelt Yorick van Norden in de kleine zaal van Paradiso. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Tim Knol
  • Blue Grass Boogiemen
  • The Miseries
  • Douglas Firs
  • Yorick van Norden

Van het Sugar Mountain blog:

Tim Knol Youtube Image 1 180326 125204

Tim Knol

Song For Grandma

Hqdefault 181122 155728

The Miseries

Skinflint

Hqdefault 181122 155728 1

Blue Grass Boogiemen + Tim Knol

Live at Pijnackerplein

Hqdefault 181116 131740

Douglas Firs

Judy

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma