Programma
The Essex Green web

The Essex Green

The Essex Green

zondag 12 mei 2019

zondag 12 mei 2019

In Cinetol

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Geïnspireerd geraakt door de psychedelische muziek van de jaren ’60 en ‘70, voegt het uit New York afkomstige The Essex Green hier gerust nog wat folk-rock en country-invloeden aan toe, in de traditie van bands als The Left Banke en Fairport Convention. Het resultaat is een onweerstaanbaar zonnige mix van indiepop, West Coast pop, countryfolk en psychedelica. De groep is al sinds eind jaren ’90 actief en was een van de meest voornaamste bands, naast The Apples in Stereo, Neutral Milk Hotel, The Olivia Tremor Control, gelieerd aan het invloedrijke indiepop-collectief en platenlabel bekend als The Elephant 6 Recording Company. In 2006 werd 'Cannibal Sea' via Merge Records uitgebracht, waarna het een tijdje stil bleef, tot vorig jaar het album 'Hardly Electronic' verscheen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Cinetol

  • The Essex Green

Gratis met de Indiestadpas 2019

Dit concert is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2019. Aanmelden is verplicht en kan uitsluitend via de website van Indiestad. De Indiestadpas 2019 is nu te koop via Ticketmaster en de Paradiso webwinkel. Er geldt een aanmeldlimiet van maximaal 100 plaatsen.

Op zondag 12 mei staat de zonnige indiepopband The Essex Green in de Cinetol. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Don't Leave It In Our Hands

Op zondag 12 mei staat de zonnige indiepopband The Essex Green in de Cinetol. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

The 710

Route naar Cinetol

Cinetol is gevestigd op Tolstraat 182 in de Amsterdamse Pijp. Bij Cinetol kun je ook terecht voor een hapje eten. Er is een beperkt aantal betaalde parkeerplekken in de buurt en de dichtstbijzijnde tramhalte is de Lutmastraat. 

Paradiso Programme

Programma