Programma
170919the black angelsbla

The Black Angels, A Place To Bury Strangers e.a. @ Indiestadt

The Black Angels, A Place To Bury Strangers e.a. @ Indiestadt

woensdag 20 september 2017

woensdag 20 september 2017

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 19:00

Nieuwsgierige muziekliefhebbers kunnen van 20 tot en met 22 september terecht in Paradiso om de mooiste indiebands te (her)ontdekken tijdens mini-festival Indiestadt. Op zaterdag 23 september landt de Indiestadt-zeppelin naar de tuin van Paradiso Noord. Als doorvoerhaven naar het Hamburgse Reeperbahn Festival in diezelfde week, pikt Paradiso de krenten uit de pap en vult het programma aan met andere smaakmakers. 

Tijdschema
19.10 uur - Beach Fossils
19.50 uur - Elephant Stone
20.30 uur - A Place To Bury Strangers
21.15 uur - Sløtface
22.00 uur - The Black Angels
23.30 uur - BARTEK 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • The Black Angels
  • A Place To Bury Strangers
  • Beach Fossils

Bovenzaal

  • BARTEK
  • Elephant Stone
  • Sløtface

Gratis met de Indiestadpas 2017

Dit concert is gratis te bezoeken met de Indiestadpas 2017. Aanmelden is verplicht en kan via de onderstaande link. Heb je nog geen Indiestadpas 2017? Deze is nog steeds te koop via de Paradiso webwinkel.

The Black Angels

The Black Angels heeft zijn naam ontleend aan het nummer ‘The Black Angel's Death Song’ van The Velvet Underground en daarmee is de toon meteen gezet voor de psychedelische rockers. De band uit Austin, Texas is in 2004 opgericht en brengt dit jaar het nieuwe album 'Death Song'. Met die titel is het cirkeltje na vijf albums helemaal rond en kan de band verder vooruit kijken. 'Death Song' is opgenomen tijdens de turbulente periode van de Amerikaanse verkiezingen, wat een stempel op het eindresultaat drukt. Fans van The Brian Jonestown Massacre, The Warlocks en Black Mountain zitten hier helemaal aan het juiste adres.

170919the black angelsbla

The Black Angels - Entrance Song

Beach Fossils
Beach Fossils begon in 2009 als soloproject van Dustin Payseur. Later dat jaar werden bassist John Pena en gitarist Christopher Burke toegevoegd aan de line-up en de rest is geschiedenis. De muziek van Beach Fossils is te omschrijven als dromerige, galmende indierock in het straatje van Wild Nothing, Best Coast en Surfer Blood. Zomers en fris, melodieus en een tikkeltje brutaal. Na een kleine break van de band om als punkband ‘The Nasty Bits’ in de HBO show ‘Vinyl’ te verschijnen, is onlangs het album ‘Somersault’ uitgebracht, welke weer gevuld is met catchy dreampop zoals we van ze gewend zijn.

Vid 5

Beach Fossils - Down The Line

A Place To Bury Strangers
Hard. Ja, A Place to Bury Strangers gaat hard. Het drietal staat bekend om hun onvermoeibare shows die voor epilepsiepatiënten afgeraden wordt te bezoeken. Gitaren worden gesloopt, de zelfgemaakte effectpedalen door Oliver Ackermann misbruikt. Het vijfde album van de noiserock-band, die verder bestaat uit bassist Dion Lunadon en nieuwe aanwinst drumster Lia Simone, volgt eind dit jaar.

Vid 6

A Place To Bury Strangers - You Are The One

Sløtface
De Noorse poppunkband Sløtface (fonetisch Slutface) houdt naar eigen zeggen van feesten en drinken, maar heeft tegelijkertijd een sterke feministische boodschap. Wat de luisteraars daarmee doen, mogen ze helemaal zelf weten, zolang het maar los gaat tijdens de show. Dat lijkt ons geen probleem als je luistert naar de singles 'Take Me Dancing' en 'Sponge State'. 

Slotface

Sløtface - Take Me Dancing

Bartek
Het tempo zit er goed in bij Bartek. Zowel op plaat als live knalt de fuzzrockband uit de speakers en je mag gerust zeggen dat hun supersnelle songs doen denken aan genregenoten als Ty Segall en Fidlar. Het optreden op Indiestadt is een bijzondere, want ze presenteren daar namelijk samen met de Paradiso Vinyl Club de 7" single 'Sunken Eyes / Summertime'. Leden van de vinylclub krijgen dit vinyl schijfje gratis thuisgestuurd.  

Vid 7

Bartek - 22

Elephant Stone
De Canadese indie-rockband Elephant Stone is het geesteskind van frontman Rishi Dhir. Hij is zanger, bassist, songwriter en sitarspeler en vormt samen met Miles Dupire (drums/zang) en Gabriel Lambert (gitaar/zang) het bijzonder trio met een unieke sound. Elephant Stone combineert de liefde voor klassieke Indiase muziek en instrumenten met het eveneens door India geïnspireerde geluid van The Kinks en The Beatles, maar de songs zijn belangrijker dan de sound. In de mix vinden we verder nog een vleugje Stone Roses – een grote favoriet van Dhir en tevens de inspirator voor de bandnaam. Een eclectische mix dus, met een perfecte balans tussen pop en psychedelica. Marcus Paquin, bekend van bands als Aracade Fire en The National, produceerde het afgelopen jaar verschenen album 'Ship Of Fools'.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma