Programma
Afrikatoure band

Terakaft + Ali Farka Touré Tributeband

Terakaft + Ali Farka Touré Tributeband

Tuesday 4 July 2017

Tuesday 4 July 2017

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2017

Meer dan tien jaar werd het beroemde Festival au Désert bij Timbuktu gehouden, tot ze in april 2012 gedwongen werden te stoppen na de gewelddadige inval van moslimfundamentalisten in Noord-Mali. Sindsdien trekt het festival als een culturele Karavaan voor de Vrede door de wereld, met dit jaar twee bands: Terakaft en Ali Farka Touré Tributeband. 

Terakaft
De uit Mali afkomstige band Terakaft wordt - samen met Tinariwen - beschouwd als de voortrekker van de woestijn rock. Bandleider en medeoprichter Diara was componist en gitarist van het eerste uur bij Tinariwen en tweede man Sanou is een symbool van de jongere generatie Touareg-gitaristen. Hun laatste Album 'Alone' werd geproduceerd door de Britse gitarist Justin Adams (Robert Plant) en resulteerde in een dansbare plaat vol Saharaanse ritmes en teksten over tolerantie en vriendschap.

Ali Farka Touré Tributeband
De in 2006 overleden zanger en gitarist Ali Farka Touré wordt beschouwd als één van de invloedrijkste Afrikaanse muzikanten. Meer dan 10 jaar na zijn dood komen zijn voormalige bandleden weer bij elkaar om een hommage te brengen aan de vertegenwoordiger van de Malinese blues en doen zijn muziek herleven. De band bestaat onder meer uit de meesterlijke gitarist Mamadou Kelly en zanger Afel Bocoum, en staat onder de bezielende leiding van bandleider Oumar Barou Diallo.

Ali Farka Touré Band:
Afel Bocoum – gitaar, zang
Hamma Sankaré – calabas, zang
Oumar Barou Diallo - basgitaar
Mamadou Kelly – gitaar, zang
Aly Magassa – gitaar, zang
Souleymane Kané – djembé, zang

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Ali Farka Touré
  • Terakaft
Afrikatoure band

In The Studio (Mali)

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma