Programma
Paradiso Website Friday 16th

Super-Sonic Jazz

Super-Sonic Jazz

vrijdag 16 november 2018

vrijdag 16 november 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

Passepartout 16 + 17 november 40,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)

Bekijk het volledige tijdschema van Super-Sonic Jazz Festival hier: www.paradi.so/SSJF2018-timesch...

Deze avond is onderdeel van het Super-Sonic Jazz Festival wat plaatsvindt van 13 t/m 18 november in verschillende bijzondere kerken in Amsterdam. Meer informatie over het festival, de algemene Super-Sonic Jazz programmering en het Super-Sonic Jazz label vind je op www.supersonicjazz.nl.

Passepartout & Early Bird-tickets
Voor vrijdag 16 en zaterdag 17 november is een passepartout verkrijgbaar via deze link.

Met deze passepartout kun je dus zowel de vrijdag als de zaterdag bezoeken. Let op: van vrijdag 15 juni t/m vrijdag 20 juli (10:00) zijn er Early Bird tickets verkrijgbaar tegen een gereduceerde prijs van € 40,- excl. lidmaatschap. Voor de overige shows zijn losse kaarten beschikbaar.

Maak kennis met de line-up voor deze avond via onderstaande video's en bio's.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Son Swagga
  • Makaya McCraven
  • Ghost-Note
  • MonoNeon
  • Niels Broos
  • Jamie Peet
  • Ben Lamar Gay
  • Alexander Nut
  • Jameszoo
  • Shigeto
  • TENZERS

Son Swagga

Deze psychedelische fusion band uit Amsterdam bestaat uit leden van Jungle By Night, Nachtdienst, Gallowstreet en Kauw. Dat feit moet er op zich al voor zorgen dat je vooraan staat in de kleine zaal van Paradiso. De 10-koppige band maakt krachtige, groovende afro-funk doordrenkt in een jaren 70 sound, waarvan je gegarandeerd bezweet van het dansen terug naar huis gaat vanavond.

Hqdefault 180614 111908

Son Swagga

Fires of Quidel

Makaya McCraven

Jazz voert de boventoon in alles wat Makaya McCraven doet, maar door zijn uitstapjes naar hiphop, world en elektronica heeft de drummer de bijnaam ‘beat scientist’ gekregen. Zijn frisse, krachtige sound zorgde ervoor dat Makaya zich ontwikkeld heeft tot een van de meest gevraagde drummers uit de Chicago jazzscene. Het bewijs? Archie Shepp, Wu-Tang Clan en Yusef Lateef zijn slechts enkele grootheden waar de ‘beat scientist’ mee samengewerkt heeft.

Hqdefault 180614 111908 1

Makaya McCraven

This Place, That Place

Niels Broos & Jamie Peet

Improvisatie is voor toetsenist Niels Broos (o.a. The Kyteman Orchestra, Jameszoo) en drummer Jamie Peet (o.a. Dominic J. Marshall trio, Glerum Omnibus en Pete Philly) een van de interessantste aspecten van muziek. De twee bleven elkaar steeds tegenkomen, steeds weer in andere muzikale formaties. Tijdens soundchecks en na repetities ontstonden er jams tussen de twee, waarbij ze merkten dat ze elkaar heel snel aanvoelden. Ze gingen de uitdaging aan om samen op te treden, zonder ook maar iets voor te bereiden. "Dat gaat af en toe faliekant mis, maar je komt ook op dingen die je anders nooit had kunnen bedenken," aldus Broos.

Hqdefault 180614 111908 2

Niels Broos & Jamie Peet

Live session VPRO

Ben Lamar Gay

De Amerikaanse multi-instrumentalist Ben LaMar Gay speelt kornet, exotische eensnarige gitaren, zingt, rapt en gedijt in een mix van noise, ambient en onbestemde klanken. Tegelijk weet hij het geheel groovend te houden wat meteen de kracht is van zijn album 'Downtown Castles Can Never Block The Sun'. Hij maakte reeds zeven albums. Alleen bleven deze verborgen op zijn harde schijf in Chicago. Ondertussen werd hij wel omarmd door de nieuwe jazzscene uit deze stad en speelde hij onder andere Kornet op het album 'Highly Rare' van drummer Makaya McCraven.

Hqdefault 180614 111908 3

Ben LaMar Gay

Muhal

Alexander Nut

Naast eigenaar van het Londense label Eglo Records (Henry Wu en Floating Points) is Alexander Nut ook een van de meest diverse en invloedrijke dj’s in de UK. Tijdens zijn grenzeloze sets is geen genre veilig; 90’s hiphop, tropische ritmes of futuristische tunes, alles komt voorbij. Zijn spinning-skills deed hij op in de legendarische Londense club Plastic People, waar hij regelmatig avonden hostte. Van Mos Def via Flying Lotus naar Floating Points, je hoort het allemaal.

Hqdefault 180614 111908 4

Alexander Nut

Vinyl Set in The Lab

Jameszoo

De Bossche muzikant Jameszoo bracht zijn elektronische-jazz debuut “Jheronimus” uit op het prestigieuze Brainfeeder label, werkte samen met jazzlegendes Steve Kuhn en Arthur Verocai, speelde tijdens ADE met het complete Metropole Orkest en werkte ook nog samen met Flying Lotus-bassist Thundercat. Zijn dj-sets zijn even gevarieerd als de carrière van de man zelf; van jazzy avantgarde naar hiphop en freakbeat. Jameszoo blijft altijd verrassen.

Hqdefault 180614 111908 5

Jameszoo

Boiler Room x Rotterdam Beats DJ set

Tenzers DJ set

Hun achternaam is niet het enige wat de twee broers gemeen hebben. Een sterke familieband en een gedeelde muzikale passie vormen eveneens een solide basis. Tenzers vertegenwoordigen een breed scala aan muziek die diepgeworteld is in de jazz, maar zich verder manifesteert in alles wat de broers vinden bij het zoeken naar platen. Een "open-minded approach" stelt hen in staat om deze muzikale diversiteit te vermengen tot een genre overschreidende mix. Als onderdeel van Super-Sonic Jazz delen Tenzers hun visie op openheid en het altijd evoluerende jazz-genre.

Hqdefault 180615 104212

Tenzers

Red Light Radio

Shigeto

Shigeto is het alias van de Amerikaanse producer Zachary Siginaw. Hoewel hij jazz studeerde in New York en Londen, heeft hij een heel eigen draai gegeven aan de muziekstromingen waar hij over leerde. Zijn muziek is te omschrijven als een subtiele en organische mix van jazz, experimentele electronica en hiphop, geschikt voor liefhebbers van Flying Lotus, Nosaj Thing en Four Tet. Zijn vorige album ‘No Better Time Than Now’ gaat over het leven in het nu en dat dit het moment is om alles te doen waar je van droomt. Precies zoals Shigeto dat zelf aanpakt. Ook de nieuwste toevoeging aan zijn discografie, 'The New Monday' uit 2017, wordt alom geprezen.

Hqdefault 180803 125906

Shigeto

Detroit Part II

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma