Programma
Cavemen persfoto

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Highlife Special · live: THE CAVEMEN. + Junya & Friends

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Highlife Special · live: THE CAVEMEN. + Junya & Friends

zaterdag 18 november 2023

zaterdag 18 november 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 23:59, Zaal sluit: 05:00, Hoofdprogramma: 23:59

Dit evenement maakt onderdeel uit van Super-Sonic Jazz Festival 2023.

De volgende tickets zijn geldig voor deze avond:

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Weekpasse-partout

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Weekendpasse-partout

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Zaterdag Festivalticket

- Super-Sonic Jazz Festival 2023 Zaterdag Clubnachtticket

- Ticket to the Tropics 2023 pas 

  • Toegang voor 18 jaar en ouder

Super-Sonic Jazz presenteert vernieuwende artiesten die bewegen op het snijvlak van jazz. Op het festival zijn zowel nationale als internationale artiesten te bewonderen die invloeden van traditionele jazz combineren met soul, hiphop, elektronische, klassieke en niet westerse muziek. Super-Sonic Jazz Festival 2023 vindt plaats van disndag 14 en zondag 19 november 2023 in Paradiso, De Duif en Rush Hour in Amsterdam.

Super-Sonic Jazz Festival 2023 · Club Night
Highlife Special · live: The Cavemen. · Junya & Friends · Godsendo · The New Originals Soundsystem

Line-up

Grote Zaal

  • The Cavemen.
  • Junya Appiah

The Cavemen.

The Cavemen. is een in Lagos, Nigeria gevestigd duo bestaande uit Kingsley Chukwudi Okorie en zijn broer Benjamin Chukwudi James. Gevuld met een verlangen om het soort muziek te maken waar ze mee opgroeiden hebben de heren een reis ondernomen om de geluiden uit het verleden naar de toekomst te brengen. In dit proces zijn de broers een vertegenwoordiging geworden van het belang van het vieren van onze helden uit het verleden door middel van muziek. Sinds hun debuut heeft de band twee studioalbums uitgebracht met de titels 'Roots' en 'Love and Highlife', welke meer dan 90 miljoen streams opleverden en meerdere prijzen wonnen. The Cavemen. hebben gezamenlijk een genre ontwikkeld dat 'Highlife Fusion' heet en highlife, afrobeat, jazz en soul muziek combineert.  Stil blijven staan is geen optie!

The Cavemen. - Biri ft. Made Kuti

The Cavemen. - Biri ft. Made Kuti

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Junya & Friends

Drummer Junya Appiah is inmiddels een goede bekende van Super-Sonic Jazz. Al meerdere keren stond hij op de Super-Sonic Jam met o.a Els Di Incredible en Bnnyhunna. Junya Appiah drumt in de bands van onder anderen Rimon en Full Crate en was als 2-jarige al aan het jammen. ‘Mijn moeder is drummer, vocalist en gitarist en zong altijd tijdens het koken. Ik pakte dan wat pannen en lepels en zo maakten we samen muziek.’ aldus Appiah. De drummer is van Ghanese afkomst en tijdens deze set zal hij muziek maken met bandleden die tevens dezelfde roots hebben en samen zullen ze high life spelen.

High-life vindt zijn oorsprong in 19e eeuw en heeft invloeden van eeuwenoude ritmes en genres. De muziek word over het algemeen gekarakteriseerd door jazzy blazers en de 'two-finger plucking' gitaar stijl die veel Afrikaanse muziekgenres typeerd. De laatste jaren is de uiterst dansbare muziek meer uptempo geworden en spelen synths een belangrijkere rol.

A6e98e07 cd9e 4d49 883c fb7898ff4ba5

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma