Programma
Giant tiger hooch

Sugar Mountain Presents: 10 jaar Giant Tiger Hooch Afscheidsfeest

Sugar Mountain Presents: 10 jaar Giant Tiger Hooch Afscheidsfeest

dinsdag 2 januari 2018

dinsdag 2 januari 2018

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

“The Hooch” is terug, maar dit keer voor het laatst! De Amsterdamse band laat zich nog 1 keer goed horen in Amsterdam tijdens deze avond die in het teken staat van het 10-jarig bestaan binnen de marge. Met zo’n 300 shows in binnen en buitenland is Giant Tiger Hooch wars van alle goudzoekers die op zoek zijn naar erkenning en roem. The Hooch loopt de polonaise namelijk liever op zijn eigen manier. Na het debuutalbum ‘‘76’, vol schaamteloos jatwerk van de oude John Lee Hooker, RL Burnside en John Spencer kwam het album ‘PANDA!PANDA!PANDA!’. In krap veertig minuten jagen ze er op het album tien tracks en een hidden track doorheen. Het is blues, garagerock en boogie, maar altijd rauw, ongepolijst, vuig en smerig.

Tijdschema (LET OP, Giant Tiger Hooch is verschoven naar de Grote Zaal):

Grote Zaal:
19:00 - 19:30 Shady Greys
20:00 - 20:40 T-99
21:15 - 22:00 The Dawn Brothers
22:15 - 22:55 Giant Tiger Hooch

Kleine Zaal:
19:30 - 20:00 Robbing Banks
20:40 - 21:15 Lefties Soul Connection

DJ: Taco Fett
DJ: Anton

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    Bovenzaal

    • Robbing Banks
    • Giant Tiger Hooch
    • Lefties Soul Connection
    • The Shady Greys
    • The Dawn Brothers
    • DJ Taco Fett
    • DJ Anton

    Van het Sugar Mountain Blog:

    Giant Tiger Hooch Youtube Image 1

    Giant Tiger Hooch - Oh My Lord @ Zwarte Cross (Rockstone Sessions)

    Robbing Banks

    Robbing Banks (voorheen Taxi to the ocean en Drive Like Maria) is een one-man-band uit Utrecht. Robin van Saaze is gitarist, drummer, zanger, producer en platenbaas van zijn eigen band en dan klinkt alles precies zoals hij het zelf wil. Wat je dan krijgt is onversneden garagerock; overstuurde, krachtige en ijzersterke liedjes. Na voorprogramma’s voor o.a. Seasick Steve, Curtis Harding en The Deaf is er nu ook een nieuwe plaat, ‘This & That’. In 22 minuten scheurt Robbing Banks compromisloos door 10 korte en krachtige songs exact zoals hij het zelf bedoelt heeft, geen discussies en geen snurkende bandleden… Daarom ben je een one-man-band.

    Robbing Banks Youtube Image 1

    Robbing Banks - Got love need money

    Lefties Soul Connection

    Lefties Soul Connection wordt al jaren beschouwd als een van de meest energieke en veelgevraagde garage funk & soul bands in Europa. De Amsterdamse band heeft op diverse grote festivals en bekende podia in Nederland en andere Europese landen gestaan zoals Lowlands, North Sea Jazz en Dour. Opgericht in 2001 door Onno Smit en Alviz, en later aangevuld met Cody Vogel, Pieter Bakker en Paul Willemsen, bracht de band tot nu toe drie albums uit: ‘Hutspot’ (2006), ‘Skimming the Skum’ (2007) en ‘One Punch Pete’ (2011). De sound van LSC is sterk beïnvloed door gritty laid-back funk van bands als The Meters (New Orleans) en 60’s garage, mod-rock en breakbeat.

    Lefties Soul Connection Youtube Image 1

    Lefties Soul Connection - You Don't Know

    The Shady Greys

    The Shady Greys is een duo dat vuige lo-fi garageblues maakt. De band bestaat uit de uit Oostenrijk afkomstige Marcus Hayes en de Française Cathérine Coutoux. Een band die met minimale middelen maximaal effect weet te behalen. Cathérine maakt namelijk enkel gebruik van een cajón en voetpercussie (geen drums) en wordt daarbij bijgestaan door de ruige gitaarriffs, intense bluessolo’s en razende vocalen van Marcus. Vergelijkingen met Wolfmother en The White Stripes worden al gemaakt. Het duo opende al voor artiesten als Mac Demarco, DeWolff, Girl Band, Reverend Deadeye, James Leg en King Mudd. Het eerste volwaardige album ‘Like A Child’ is dit jaar verschenen op Kroese Records.

    The Shady Greys Youtube Image 1

    The Shady Greys "Gimme Gimme" - Covnerse Red Light Sessions

    T-99

    Rootsrocktrio T-99 staat al jaren aan de top van de Europese alternatieve rootsrock. De band bestaat uit Mischa den Haring (zang/gitaren), Martin de Ruiter (zang/drums) en Donné la Fontaine (contrabas/slaggitaar). Op vintage instrumenten speelt T-99 met enorme energie, muzikaal vakmanschap en veel passie een mix van rock-'n-roll, blues, country, surf en soul. De band blonk ook uit als voorprogramma bij acts als Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos en Little Feat. Na het debuut (Coo-Coo, 2001) brachten de mannen nog 4 platen uit waaronder een ‘Best Of. Het laatste album ‘Bedlam!’ stamt uit 2016.

    T 99 Youtube Image 1

    T-99 - Medicine

    The Dawn Brothers

    Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn het wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album 'Stayin’ Out Late' rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat soulvolle rock ’n roll altijd actueel blijft. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the future.”

    The Dawn Brothers Youtube Image 1

    The Dawn Brothers - Get Down The Road

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma