Programma
Stella donnelly

Stella Donnelly

Stella Donnelly

Thursday 8 November 2018

Thursday 8 November 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Afgelopen mei gaf ze nog een overdonderend optreden op London Calling, waar ze met haar prachtige persoonlijkheid de harten van menig bezoeker stal. Dit jaar komt de Australische singer-songwriter gelukkig terug naar Amsterdam voor een eigen show in de kleine zaal. 

Stella Donnelly's muziek mag met recht en reden 'hauntingly beautiful' worden genoemd. Haar onopgesmukte gitaarliedjes zijn prachtig, de teksten nogal krachtig. 'I need to be alone, you've been at my throat', zingt ze in 'Mechanical Bull'. Met de beeldspraak zit het ook wel snor, die mechanische stier is ze namelijk zelf: 'I'm gonna throw you all off me, like a mechanical bull and you'll be sorry.'

Laat duidelijk zijn dat Donnelly recht voor haar raap is, slechts bewapend met stem en gitaar. Een liedje mag de generieke titel 'Talking' hebben, het betreft toevallig wel gepraat waaraan de persoon tot wie Donnelly zich richt zich doodergert: 'I know you want me dead, my talking killing you'.

Pièce de résistance van Donnelly's debuut-EP 'Trush Metal' is zonder twijfel 'Boys Will Be Boys', een dikke middelvinger naar elke debiel die de schuld van seksueel geweld of verkrachting bij het slachtoffer legt. Dat zorgde in haar thuisland voor veel media aandacht, en wat ons betreft mag die boodschap ook in Europa uitgedragen worden. Bijvoorbeeld op 8 november. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Stella Donnelly
Australische singer-songwriter Stella Donnely op 8 november naar Paradiso

Stella Donnelly

Boys Will Be Boys

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma