Programma
Samba Toure closeup2 web

Samba Touré Trio

Samba Touré Trio

donderdag 23 april 2020

donderdag 23 april 2020

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:00

Nederlands:
Het concert van Samba Touré Trio op 23 april is uitgesteld en zal nu plaatsvinden op 4 maart 2021. De locatie en aanvangstijden zijn niet aangepast. Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Ticketkopers ontvangen een e-mail met meer informatie. We verzoeken bezoekers om niet telefonisch of per e-mail om meer informatie te vragen.

English:
The Samba Touré Trio concert on April 23 is postponed to March 4th, 2021. The location and times have not changed. Bought tickets remain valid for the new date of the concert. All ticket buyers will receive an e-mail with details shortly. We kindly request visitors to refrain from approaching us for more information by email or telephone.

=============

De Malinese bluesartiest Samba Touré wordt door velen beschouwd als de beste gitarist van zijn land en wordt gezien als de muzikale erfgenaam van de legendarische Ali Farka Touré, met wie hij vele malen in Europa en de Verenigde Staten speelde. Mede hierdoor ontdekte hij vele nieuwe muziekstijlen en ritmes, zoals de Amerikaanse deltablues, die hij op geheel eigen wijze weet te combineren met West-Afrikaanse muziekstijlen. Door zijn unieke, eclectische en experimentele geluid is Samba Touré in zijn thuisland inmiddels een artiest van formaat.

Na de release van het succesvolle album 'Wande' vorig jaar en de daarop volgende Europese tournee afgelopen lente, waarbij hij ook in Paradiso speelde, is Samba in Bamako weer de studio ingedoken. Hij voelde de noodzaak terug te keren naar zijn eigen muzikale roots - de Songhaï muziek - om een meer ‘traditioneel’ en akoestisch album op te nemen. Dit vierde album wordt verwacht in de lente van 2020. In deze nieuwe tournee staat Samba Touré op het podium met ngoni-maestro Djimé Sissoko en Souleymane Kane op percussie. Naast het nieuwe akoestische werk komen ook zijn beste elektrische nummers van zijn voorgaande platen aan bod.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

    Samba Touré - Goy Boyro

    Samba Touré - Goy Boyro

    Samba Touré - Al Barka

    Samba Touré - Al Barka

    Ticket to the Tropics-pas 2020

    Dit programma is toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2020. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 10 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2020. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma