Programma
3 Event Cover Richard Bona Jarasum Jazz Festival

Richard Bona - Africadelic Festival 2023

Richard Bona - Africadelic Festival 2023

dinsdag 30 mei 2023

dinsdag 30 mei 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Het concert van Richard Bona maakt deel uit van Africadelic Festival 2023. Africadelic is een jaarlijks festival rondom Internationale Afrikadag (25 mei) waar de creativiteit, diversiteit en vrijheid van Afrika wordt gevierd. 

Dit concert is gratis te bezoeken met de Ticket to the Tropics-pas 2023. Bestel de pas in de webshop van Paradiso of kijk onderaan deze pagina voor meer informatie. Let wel op: er is dus een vast aantal tickets gereserveerd voor Ticket to the Tropics-pashouders en deze kunnen ook uitverkocht raken, de pas garandeert dus geen toegang tot het concert.

De in Kameroen geboren, in New York residerende rasmuzikant Bona Pinder Yayumayalolo oftewel Richard Bona geeft een concert in de Grote Zaal van Paradiso als onderdeel van het Africadelic Festival 2023. Richard Bona staat bekend om zijn unieke muzikale stijl; zijn geluid wordt veelal geïnspireerd door Afrikaanse ritmes en in de tekst vertelt hij verhalen over maatschappelijke kwesties zoals onderdrukking. 

Bona begon op zeer jonge leeftijd met het maken van muziek in de kerk in het kleine plaatsje in Kameroen waar hij is opgegroeid en stond vervolgens op 13-jarige leeftijd al in jazzclubs in de hoofdstad Douala. Op zijn tweëntwintigste vertrok hij naar Europa om jazz te gaan studeren in Duitsland, om vervolgens met een omweg via Frankrijk in New York te belanden, waar hij binnen korte tijd in de jaren '90 uitgroeide tot een grote naam in de internationale jazzscene.

In 1999 bracht hij zijn succesvolle solodebuut 'Scenes from My Life' uit, nadat hij al eerder samenwerkte met iconische artiesten als Chaka Khan, Bobby McFerrin, George Benson, Branford Marsalis en Steve Gadd. In de jaren daaropvolgend bracht hij maar liefst zeven albums uit; zijn vierde album werd zelfs genomineerd voor een Grammy.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Richard Bona
Richard Bona - Bilongo

Richard Bona

Bilongo (live)

Ticket to the Tropics-pas 2023

Ticket to the Tropics staat voor dansmuziek uit alle werelddelen, oud en nieuw, van samba tot cumbia en van kaseko tot kuduro. Hier stoffen we toffe platen af, duiken we nieuwe pareltjes op en houden we bij welke concerten je niet mag missen.

Met de Ticket to the Tropics-pas kun je voor een vaste prijs jaarlijks een aantal geselecteerde concerten in dit genre bezoeken. De pas gaf de afgelopen drie jaar toegang tot onder meer concerten van Kokoko!, Songhoy Blues, Fatoumata Diawara, Mbongwana Star, Gallowstreet, Felabration met Jungle by Night, Dengue Dengue Dengue, en vele anderen. 

Hoe werkt het?
Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN de fysieke Ticket to the Tropics-pas 2023. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar, dus wees er snel bij.

Geldigheid pas
De pas is geldig vanaf 1 januari 2023 t/m 31 december 2023. 

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma