Programma
Pop Art beeld 003

Pop & Art: Popmuzikanten over het kunstwerk van hun leven

Pop & Art: Popmuzikanten over het kunstwerk van hun leven

zondag 9 oktober 2022

zondag 9 oktober 2022

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 14:30, Zaal sluit: 17:00, Hoofdprogramma: 15:00

  • Programma half zittend, half staand

Pop & Art is een middagprogramma gevuld met interviews en mini-concerten. Muziekjournalist Pablo Cabenda gaat in gesprek met muzikant Anne van den Hoogen (Rosemary & Garlic), de Belgische singer-songwriter Milo Meskens en de zanger en gitarist Wouter Planteijdt (Sjako!). Zij vertellen over hun favoriete kunstwerken en spelen eigen nummers die volgens hen voor die werken zijn bestemd.

Rick Bloms 'Pop & Art: 60 popmuzikanten geven zich bloot in gesprekken over hun favoriete kunstwerk en de grote thema’s van het leven' is vanaf 8 oktober te koop. In dit boek geven zestig bekende Nederlandse en Vlaamse popmuzikanten - jong en oud, met verschillende achtergronden en muziekstijlen - zich bloot. De interviews gaan over het belangrijkste kunstwerk uit hun leven en een nummer uit eigen werk dat de soundtrack van dat kunstwerk zou moeten zijn. 

Rick Blom is journalist, historicus en muzikant. Eerder schreef hij voor Nieuwe Revu en De Groene Amsterdammer. Zijn boek 'Honger, een geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog' werd bekroond met zilver bij de toonaangevende Britse Military History Awards en met brons bij de Amerikaanse Foreword Indies Book of the Year Award.

Line-up

Bovenzaal

  • Anne van den Hoogen
  • Milo Meskens
  • Wouter Planteijdt

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma