Programma
Pluk

Pluk van de Petteflet

Pluk van de Petteflet

Saturday 5 February 2022

Saturday 5 February 2022

In Zonnehuis

Zaal open: 12:30, Hoofdprogramma: 13:00

We zijn blij om te kunnen melden dat de voorstellingen doorgaan. De voorstellingen vinden plaats onder de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Dat houdt onder andere in dat de voorstellingen geplaceerd plaatsvinden op 1,5 meter afstand en dat het tonen van een coronatoegangsbewijs voor bezoekers van 13 jaar of ouder bij de ingang verplicht is.

--

Belangrijk: je moet het volgende meenemen om binnen te komen:

1. Je ticket voor dit programma.
2. Je persoonlijke coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app of op papier (voor bezoekers van 13 jaar en ouder)
3. Een geldig identiteitsbewijs. (voor bezoekers van 14 jaar en ouder)

Zonder deze drie items kunnen we geen toegang verlenen. Zet voor je vertrek naar Paradiso de QR-code in je CoronaCheck-app om vertraging aan de deur te voorkomen. Je coronatoegangsbewijs kan een vaccinatie- of herstelbewijs zijn, of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud geboekt via testenvoortoegang.org. Check deze pagina voor meer informatie.

  • Programma met zitplaatsen

'Pluk van de Petteflet' is een voorstelling voor kinderen vanaf 4 jaar en gebaseerd op het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Kinderboekenschrijver Mark Haayema is verantwoordelijk voor het script; Thomas Beijer schreef de muziek, die tijdens de voorstelling wordt uitgevoerd door een ensemble van het Nederlands Philharmonisch Orkest bestaande uit maar liefst 15 musici. 

Pluk van de Petteflet verscheen in 1971, maar is nog immer populair onder kinderen. Sterker nog, het is misschien wel het beroemdste Nederlandse kinderboek ooit geschreven. Het verhaal van Annie M.G. Schmidt spreekt nog steeds tot de verbeelding. De karakters (Pluk, Aagje, De Stampertjes, Mevrouw Helderder) worden in de voorstelling gespeeld door acteurs Noralie Jansen, Diederick Ensink en Mark Haayema, samen met de poppen van Theater Gnaffel. Het decor is geïnspireerd op de tijdloze tekeningen van Fiep Westendorp en uiteraard ontbreekt het beroemde kraanwagentje niet.

Mark Haayema, bekend van kinderboeken als De Vriendelijke Draak, Johannes de Parkiet en Meneertje Meer, baseerde zijn script op de originele tekst van Annie M.G. Schmidt. De muziek is van Thomas Beijer. Hij schreef speciaal voor de voorstelling nieuwe muziek, maar citeert ook uit klassieke werken van Debussy en Grieg. Pluk komt door de muziek tot leven en het verhaal krijgt een extra laag. Maar er wordt ook gezongen. Acteur en componist Diederick Ensink schreef een vijftal liedjes: Daar is-ie dan, Stampen en Heen en Weer, Vriendje en Wat duurt beter worden lang.

Afbeelding: © Fiep Amsterdam bv; Fiep Westendorp illustrations

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Nederlands Philharmonisch Orkest

Pluk van de Petteflet in het Zonnehuis en Paradiso

De voorstelling is zaterdag 5 februari twee keer te zien in het Zonnehuis en op zondag 6 februari twee keer in Paradiso.

Zaterdag 5 februari om 11:00 uur in het Zonnehuis | tickets
Zaterdag 5 februari om 13:00 uur in het Zonnehuis | tickets
Zondag 6 februari om 11:00 uur in Paradiso | tickets
Zondag 6 februari om 13:00 uur in Paradiso | tickets

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma