Programma
Pieterde Graaf Annelie CMS

Pieter de Graaf & Annelie

Pieter de Graaf & Annelie

dinsdag 8 mei 2018

dinsdag 8 mei 2018

In De Roode Bioscoop

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma met zitplaatsen

"Twee nieuwe pianisten verrassen met een unieke dubbelshow: Pieter de Graaf en Annelie bespelen afwisselend die ene piano op het podium. Wie weet ontstaat er live ook nog een mooie samenwerking!”

De Nederlandse pianist/componist Pieter de Graaf is een van de bewoners van Kytopia, de creatieve broedplaats van Kyteman in het voormalige Tivoli Oudegracht. De Graaf heeft al een muzikale carrière achter de rug met zijn jazz-ensemble Pieter de Graaf Trio en The Kyteman Orchestra, maar is nu aan een soloproject begonnen: Fermata. Met inspiratiebronnen als Chopin, Keith Jarrett en Miles Davis maakt hij geïmproviseerde, neoklassieke pianomuziek. Vergelijkingen met Nils Frahm en Einaudi liggen voor de hand, maar met zijn pop- en jazzinvloeden weet De Graaf een uniek eigen geluid te creëren!

Annelie
De Nederlandse neoklassieke pianiste Annelie studeerde af aan de Rockacademie in Tilburg en verleende haar muzikale (en vocale) diensten al aan diverse artiesten – zo stond ze op het podium met Eefje de Visser en tourde ze dit jaar nog met Jacqueline Govaert. Met de komst van haar debuutalbum IN (2018) is de tijd gekomen voor Annelie om zelf op de voorgrond te treden. IN staat vol verstilde pianostukken die zich meteen onder je huid nestelen. Subtiliteit en kalmte zijn de trefwoorden van Annelies muziek, en dat allemaal zonder aan emotionele kracht en wispelturige spanning in te boeten.


Bekijk evenement op Facebook

Line-up

De Roode Bioscoop

  • Pieter de Graaf
Pieter de Graaf Youtube Image 1

Hide and Seek

Pieter de Graaf Youtube Image 2

A Minor Story

Route naar De Roode Bioscoop

De Roode Bioscoop is een pittoresk theater aan het Haarlemmerplein. Vanaf Amsterdam Centraal kun je Stadsbussen 18, 21 en 22 nemen en uitstappen bij Haarlemmerplein. Vanaf het Leidseplein kun je tram lijn 5 nemen en overstappen op lijn 3 bij het Marnixplein of 600 meter lopen vanaf halte Nassaukade.

Paradiso Programme

Programma