Programma
Patti Smith 2

Patti Smith

Patti Smith

zaterdag 4 juni 2022

zaterdag 4 juni 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Patti Smith geeft op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni een concert in Paradiso. Klik hier voor het concert op vrijdag 3 juni.

  • Beperkt aantal tickets per persoon

Patricia Lee Smith werd geboren in 1946 en verhuisde op haar twintigste naar New York om kunstenaar te worden. Ze groeide na de release van haar iconische debuutalbum ‘Horses’ in 1975 uit tot één van de meest invloedrijke artiesten van de afgelopen vijftig jaar.

Als dichter en singer-songwriter smelt Smith op unieke wijze poëzie samen met punkrock. Haar eerste werk 'Horses' gaf het startsein voor de wereldwijde punkrevolutie. Ze speelde een sleutelrol in de muziek- en kunstscene van New York in de jaren '70 en '80 en werd het boegbeeld van de tegencultuur.

Patti Smith en Paradiso
Patti Smith en Paradiso hebben een lange gedeelde historie. Smith stond er op 15 mei 1976 voor het eerst op de planken en gaf er in 45 jaar tijd in totaal 14 concerten. Daarnaast was ze onder de vlag van Paradiso ook viermaal te zien in De Duif in Amsterdam. Haar vandaag aangekondigde shows in juni 2022 worden concert nummer 15 en 16 in Paradiso.

Let op: er geldt een limiet van maximaal 2 tickets per klant.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Patti Smith

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma