Programma
Kerst brunch

Paradiso Kerst Brunch

Paradiso Kerst Brunch

zondag 24 december 2023

zondag 24 december 2023

In Paradiso

Zaal open: 12:30, Zaal sluit: 17:30, Hoofdprogramma: 13:00

Stadspashouders: 10,-
  • Programma met zitplaatsen

Christmas is coming, the goose is getting fat,
Please put a penny in the old man's hat.
If you haven't got a penny, a ha'penny will do,
and if you haven't got a ha'penny, then gawd bless you!

Geschreven in 1885, deze songteksten klonken over de straten van Londen in de donkere periode voor de feestdagen. Nu bijna 150 jaar later is het liedje nog pijnlijk relevant. Via twaalf uitgiftepunten in Amsterdam voorziet de Voedselbank gemiddeld 4500 personen wekelijks van een voedselpakket. De Voedselbank Amsterdam heeft als belangrijkste doel: mensen van voedsel voorzien als ze dat niet op eigen kracht kunnen. Ze doen dit door voedsel in te zamelen dat anders wordt weggegooid. Ze werken alleen met vrijwilligers en zijn neutraal en onafhankelijk (‘burgers voor burgers’). Het voedsel wordt geschonken zonder tegenprestatie en zo eerlijk mogelijk verdeeld verdeeld.

Op 24 december wordt de Grote Zaal van Paradiso omgetoverd tot een feestelijke eetzaal waar een heerlijke kerst brunch wordt geserveerd tussen 13:00 - 15:00 uur met (kerst)muziek en live optredens. Van elk entreekaartje wordt minstens 10,- aan de Voedselbank gedoneerd. Daarnaast kan je ook voedsel meenemen om te doneren - blikken, droogwaren zoals pasta/rijst kunnen goed gebruikt worden in een voedselpakket.

Om 15:15 uur schakelen we live over naar Omroep Max voor de uitzending van "Ode aan de Zangeres Zonder Naam", dat afgelopen oktober werd opgenomen in Paradiso. Samen met het Zwanenkoor blazen artiesten zoals John de Bever, Ellen Ten Damme & Astrid Nijgh nieuwe leven in hun favoriete liedjes uit het repertoire van de ZZN.

Een magische middag, lekker eten, fijn gezelschap - en dat allemaal voor een goed doel. Een betere manier om in de kerststemming te komen kunnen wij niet bedenken!

Bekijk evenement op Facebook

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma