Programma
Nora Fischer Marnix Dorrestein foto Sarah Wijzenbeek

Nora Fischer & Marnix Dorrestein 'HUSH'

Nora Fischer & Marnix Dorrestein 'HUSH'

woensdag 18 april 2018

woensdag 18 april 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma met zitplaatsen

HUSH
Nora Fischer & Marnix Dorrestein
Albumpresentatie

“Hush, no more. Be silent, all.”

De eerste zin van de titeltrack zegt het allemaal: HUSH gaat over intimiteit. Met dit debuutalbum brengt zangeres Nora Fischer een lang gekoesterde droom tot werkelijkheid. Nora komt uit een familie van klassieke muzikanten, en had al van jongs af aan een grote liefde voor de muziek van componisten als Monteverdi, Purcell en Dowland – allen componisten uit de 17e eeuw. Ze voert hun muziek vaak uit in de traditionele setting, maar ze hoorde ook altijd een alternatieve versie in haar hoofd.

In Marnix Dorrestein vond ze de perfecte partner voor dit project: een popmuzikant die nieuw was in de wereld van de oude muziek, maar met een open mind en natuurlijke nieuwsgierigheid. Samen maakten ze het album 'Hush', waarop ze met enkel twee stemmen en een elektrische gitaar de eeuwenoude songs in het hier en nu plaatsen. Ze stripten de liedjes tot hun pure essentie en benaderen ze met de creativiteit van 21e eeuwse muzikanten, om zo te laten zien hoe tijdloos deze muziek is.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Nora Fischer
  • Marnix Dorrestein
Nora Fischer & Marnix Dorrestein: HUSH

Nora Fischer & Marnix Dorrestein: HUSH

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma