Programma
03 annelie door lieke romeijn web

Nieuw Klassiek X ADE met Stimming x Lambert, Jeroen Dirrix, Annelie, Florian Christl

Nieuw Klassiek X ADE met Stimming x Lambert, Jeroen Dirrix, Annelie, Florian Christl

zondag 21 oktober 2018

zondag 21 oktober 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 18:30, Hoofdprogramma: 19:00

Tijdens het zondagprogramma van Amsterdam Dance Event 2018 in Paradiso Noord zie en hoor je de meest uitdagende acts die neo-klassieke muziek en elektronische muziek weten te verbinden. Op zondag 21 oktober zijn Stimming x Lambert, Annelie - één van de weinige dames in de neoklassieke pianowereld, de Duitse pianovirtuoos Florian Christl en de jonge pianist/producer Jeroen Dirrix te zien. 

Stimming x Lambert
Het wordt een unieke combinatie van twee unieke artiesten genoemd; het gezamelijke album van dj/producer Stimming en de geheimzinnige Duitse pianovirtuoos Lambert. Op 'Exodus' wordt de neoklassieke pianomuziek van Lambert begeleidt door de electronica van Stimming en andersom. En om het verhaal nog unieker te maken, heeft ook de Berlijnse muzikant en componist Nils Frahm een bijdrage geleverd aan het album, welke is uitgebracht op het nieuwe Berlijnse label Kryptox.

Stimming en Lambert gebruiken hun overeenkomsten en tegenstrijdigheden op een prachtige manier in hun muziek. Beide artiesten combineren klassiekers met post-modernisme en het onverwachte met het voor de hand liggende. Van beide artiesten zijn we gewend dat ze hun publiek meenemen op een dromerige reis door prachtige melodieën  en onverwachte tonen. Maar waar Lambert de donkere tonen opzoekt, gevoed d oor de geheimzinnigheid van zijn masker en de zelfopgelegde beperking van zijn piano, haalt Stimming zijn inspiratie vooral uit het licht, wat goed te horen is op eerdere samenwerkingen met Diynamic voorman Solomun en David August.

Annelie
De Nederlandse pianiste Annelie scoort hoge ogen in binnen- en buitenland met haar debuutsingle. 'In' is een prachtige neo-klassieke pianocompositiee die al meer dan 2,5 miljoen keer op Spotify werd beluisterd, Een veelbelovend begin voor het eerste soloalbum van Annelie. 
De laatste jaren werd Annelie’s zangtalent, kennis en veelzijdigheid een onmisbare schakel voor diverse artiesten. Zo stond ze op het podium met Eefje de Visser en tourde ze dit jaar nog met Jacqueline Govaert.
In haar eigen werk legt Annelie zichzelf bewust de beperking van één instrument op: De piano. Annelie berust haar spel op subtiliteit en kalmte, zonder op emotionele kracht en wispelturige spanning in te boeten.

Florian Christl
Vanuit Duitsland komen veel neoklassieke muzikanten de grens over. De nieuwste aanwinst is Florian Christl. Vanuit dynamiek en toon ontstaan zijn dromerige en soms bijna hypnotiserende composities. 
Christl bracht onlangs zijn debuut album uit via Sony Music en zal met dit optreden zijn debuut op de Nederlandse podia maken.

Jeroen Dirrix
De jonge muzikant en pianist Jeroen Dirrix brengt met zijn live-set een combinatie van ritmische pianopartijen met klassieke invloeden en meeslepende electronica naar het podium. Opererend vanachter verschillende piano’s en synthesizers heeft hij een dynamische live-show gebouwd, waarmee hij zijn meest recente muzikale project ten gehoren zal brengen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

    Route naar Tolhuistuin

    Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

    Paradiso Programme

    Programma