Programma
Lores Nick Mulvey Main Image

Nick Mulvey

Nick Mulvey

donderdag 30 mei 2019

donderdag 30 mei 2019

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 15:00, Hoofdprogramma: 16:00

  • Programma met zitplaatsen

LET OP: In verband met de weersvoorspelling is dit concert verplaatst van de tuin naar de concertzaal van Paradiso Noord. Reeds gekochte tickets blijven geldig en tijden zijn ongewijzigd. Dit is een matineeconcert, waarbij de deuren van Paradiso Noord om 15.00 uur open gaan.

Nick Mulvey maakt catchy folkliedjes die met recht meeslepend kunnen worden genoemd. Met een bezwerend ritme weet de gitaarvirtuoos zijn luisteraars in een soort trance te brengen. Neem daarbij zijn prachtige stem, intelligente teksten en minimalistische melodieën en de vergelijking met Ben Howard, Nick Drake en Jose Gonzalez is snel gemaakt. 

Zijn invloeden haalt Nick Mulvey overal vandaan. Hij is geboren in Cambridge en genoot zijn muziekopleiding in Cuba. In de minimalistische minimalistische jazzband The Portico Quartet speelde hij jarenlang de hang drum, een ufo-vorming instrument wat nog het meest op een steeldrum lijkt. In zijn solocarrière grijpt hij terug op zijn eerste liefde: De gitaar.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Nick Mulvey
Het concert van Nick Mulvey op donderdag 30 mei is uitverkocht.

Fever To The Form

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma