Programma
NBE Matthäus Passion

Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company - Matthäus-Passion

Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company - Matthäus-Passion

vrijdag 7 april 2023

vrijdag 7 april 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:45, Hoofdprogramma: 20:30

  • Programma met zitplaatsen

Het Nederlands Blazers Ensemble en de poppenspelers van de Duda Paiva Company presenteren een compleet nieuwe uitvoering van de Matthäus-Passion. In deze ingekorte, interdisciplinaire voorstelling van Bach’s meesterwerk worden muziek, dans en poppenspel samengesmeed tot een avontuurlijke theatrale voorstelling die zijn weerga niet kent. De uitvoering is in handen van een topcast, met internationale stersopraan Claron McFadden en bariton Rick Zwart. Zij worden begeleid door onder meer de Turkse ney-speler Sinan Arat, een meester op deze traditionele rietfluit, en de fenomenale jonge Syrische dudukspeler Ghaeth Almaghoot. De jonge componist Arjan Linker (2000, voormalig winnaar van de NBE-compositiewedstrijd) maakte de arrangementen.

De bewerking past in een traditie van eigentijdse vertalingen door het NBE: eerder waagde artistiek leider Bart Schneemann zich – met succes – aan ‘heilige huisjes’ als Mozarts Requiem, Figaro en Don Giovanni, Haydns grote oratoria en Mahlers Lied von der Erde. Voor het ‘heilige der heiligen’ de Matthäus-Passion slaat het Nederlands Blazers Ensemble voor de tweede keer de handen in elkaar met poppentovenaar Duda Paiva, met wie het in 2018 de zeer bejubelde voorstelling The Fairy Queen maakte.

Kamerkoor Decamerone o.l.v. Elske Te Lindert & Leiderdorps Kamerkoor o.l.v.Angeliki Ploka

  • Om 19:30 uur geeft musicoloog Huib Ramaer een inleiding over de Matthäus-Passion in de Bovenzaal. Deuren van de Bovenzaal gaan open vanaf 19:15 uur. (Let op: deuren van de Grote Zaal zijn dan nog niet geopend).
Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Nederlands Blazers Ensemble
Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company - The Making Of: Matthäus-Passion

Nederlands Blazers Ensemble & Duda Paiva Company

The Making Of: Matthäus-Passion

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma