Programma
GCA in Westerkerk

‘Mozaïek’ door het Groot Concertkoor Amsterdam

‘Mozaïek’ door het Groot Concertkoor Amsterdam

zondag 3 juni 2018

zondag 3 juni 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 14:00, Hoofdprogramma: 15:00

Entree €19,86 incl. daglidmaatschap / CJP en Studenten €17,02 incl. daglidmaatschap / Kinderen tot 12 jaar €11,30 incl. daglidmaatschap
  • Programma met zitplaatsen

Het Groot Concertkoor Amsterdam (GCA) brengt samen met pianist Hans van Beelen onder leiding van dirigent Enrique López-Cortón een intiem programma van liederen en pianostukken dat is samengebracht onder de titel Mozaïek. Het zijn stukken uit de 20ste en 21ste eeuw van componisten als Janaçek, Pärt, Runestad, Eriksson en Andriessen. De liederen zijn niet religieus, maar hebben wereldlijke onderwerpen als liefde, het bos, de sterren en vriendschap.

In het verleden heeft het GCA zich al eens bewezen met een a capella-stuk van Rachmnaninov. Nu acht de dirigent de tijd rijp voor een nog grotere uitdaging: bij vier stukken wordt het koor enkel begeleid door de piano en nog eens vier andere stukken zijn volledig a capella.

Een van de hoogtepunten uit het programma is Stars van Ēriks Ešenvalds. Het koor brengt dit stuk, terwijl de zangers zichzelf begeleiden met het geluid van glazen gevuld met water.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

    GCA 2 YT

    Chichester Psalms - First movement - Amsterdams Symfonieorkest Con Brio i.s.m. het Groot Concertkoor Amsterdam

    GCA 1 YT

    Groot Concertkoor Amsterdam olv. Enrique López Cortón met begeleiding van het Promenade Orkest

    Route naar Paradiso

    Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

    Paradiso Programme

    Programma