Programma
Mitski website

MITSKI + SASAMI

MITSKI + SASAMI

Wednesday 4 May 2022

Wednesday 4 May 2022

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:45, Voorprogramma: 18:15, Hoofdprogramma: 20:30

De Japans-Amerikaanse singer-songwriter MITSKI maakt indiepop met invloeden van rock, folk, klassieke en elektronische muziek. Ze staat bekend om haar bijzondere schrijfstijl; ze weet als geen ander haar emoties te verpakken in poëtische, verhalende teksten en deze kracht bij te zetten met een perfecte melodie. Ze bracht tijdens haar studie aan het beroemde SUNY Purchase conservatorium haar eerste twee albums in eigen beheer uit. Haar internationale doorbraak volgde met haar derde en vierde album; 'Bury Me At Makeout Creak' uit 2014 en 'Puberty 2' uit 2016. En waar haar muziek eerst sterk leunde op het geluid van de piano, verschoof dat later naar de gitaar. In 2018 besloot MITSKI het wederom over een andere boeg te gooien en bracht ze 'Be The Cowboy' uit; een conceptuele indiepopplaat rondom het thema eenzaamheid, die door Pitchfork werd bekroond met een 8,8 en geroemd werd als een van de beste releases van dat jaar.

Support: SASAMI

Dodenherdenking
Tijdens deze avond zal Paradiso rekening houden met de Nationale Dodenherdenking op 4 mei. Dit betekent dat er om 20:00 twee minuten stilte in acht zal worden genomen. Meer informatie.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Mitski
  • SASAMI
Mitski - Working for the Knife

MITSKI

Working for the Knife

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma