Programma
Mashrou Leila 2 credit Tarek Moukaddem

Mashrou' Leila

Mashrou' Leila

Wednesday 20 March 2019

Wednesday 20 March 2019

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Hoofdprogramma: 20:30

Met hun wortels in de undergroundscene van Beiroet is Mashrou' Leila grote stappen aan het maken naar een breder publiek, sinds hun muziek vorig jaar min of meer de soundtrack werd van de Arabische lente voor jongeren in de regio. De indierockband uit Libanon, biedt iets anders van het reguliere muziekaanbod in hun thuisland. In het Arabisch zingen ze over politieke vrijheid, LGBT-rechten, ras, religie en identiteit. De teksten zijn ongebruikelijk eerlijk en direct, ze gaan over liefde, seksualiteit en politiek.  Gewapend met deze bijzondere, beladen teksten maakt de band er zowel melodieuze, melancholische ballads als electropop anthems van. Op het debuutalbum stond het allereerste Arabische gay-popnummer ‘Smell the Yasmine’ en frontman Hamed Sinno is de eerste Libanese zanger die zich openlijk als homoseksueel presenteert.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Mashrou' Leila
Gewapend met deze bijzondere, beladen teksten speelt zeskoppige band Mashrou' Leila uit Libanon op 20 maart in Paradiso Noord.

Roman

Gewapend met deze bijzondere, beladen teksten speelt zeskoppige band Mashrou' Leila uit Libanon op 20 maart in Paradiso Noord.

Fasateen

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma