Programma
Calefax header

Livestream: Calefax & Mohammad Motamedi - Song of the Reed

Livestream: Calefax & Mohammad Motamedi - Song of the Reed

donderdag 24 juni 2021

donderdag 24 juni 2021

Zaal open: 20:00, Hoofdprogramma: 20:00

  • Programma met zitplaatsen
  • Beperkt aantal tickets per persoon
  • Tickets alleen online verkrijgbaar

“Hear the love fire tangled in the reed notes, as bewilderment melts into wine.
The reed is a friend to all who want the fabric torn and drawn away.”

– Rumi

In het theatrale concert ‘Song of the Reed’, wat op donderdag 24 juni om 20:00 uur als gratis livestream wordt uitgezonden, ontmoet Calefax de wereldberoemde Iraanse zanger Mohammad Motamedi. ’Song of the Reed’ is een bekend vers van de 13e-eeuwse Perzische dichter-mysticus Rumi over het ‘afgesneden zijn van het rietbed’. Tijdens dit concert gaat dat over het afgesneden zijn van je land van herkomst, en van culturele tradities. Over de complexe ervaringen van de nieuwkomer in een andere samenleving. De musici staan, aan de hand van voorgelezen teksten van de in Amsterdam woonachtige Iraanse schrijfster Sholeh Rezazadeh, stil bij de culturele verschillen tussen Iran en Nederland. Deze verschillen worden hoorbaar duidelijk: nieuwe noten van de Nederlandse componist Joël Bons steken scherp af tegen de traditionele Perzische muziek van Motamedi. Een schurende culturele zoektocht in muziek en woord, met ook enige pogingen tot toenadering.

Alle teksten worden in het Nederlands of in het Farsi ondertiteld.

CREDITS

Muziek: traditionele Perzische muziek, Claude Debussy, Heinrich Isaac en nieuw werk van Joël Bons
Teksten: Sholeh Rezazadeh
Licht: Theun Mosk
Regie: Titus Tiel Groenestege

Line-up

Grote Zaal

  • Calefax
Bekijk hier de livestream - Calefax & Mohammad Motamedi

Bekijk hier de livestream

Calefax & Mohammad Motamedi (live via YouTube)

Calefax

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al meer dan drie decennia houden ze in binnen- en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Calefax werkt veelvuldig samen met musici en kunstenaars uit andere disciplines. Dankzij deze samenwerkingen en talloze internationale tournees staan ze open voor invloeden uit de wereldmuziek, jazz en improvisatie. 

​Mohammad Motamedi

Mohammad Motamedi is een van de grootste namen in de Iraanse zangwereld, geroemd om zijn karakteristieke zangstijl: de tahrir, een karakteristieke Iraanse zangtechniek die hij met zijn diepe, lenige stem moeiteloos doet overkomen en versiert met impressieve decoraties. Sinds hij in 2013 de ‘Prix France Musique’ won, is zijn ster internationaal sterk rijzende. “Motamedi’s muziek schittert van liefde voor de Perzische poëzie” schreef de jury. 

Paradiso Programme

Programma