Programma
Lindi Ortega

Lindi Ortega

Lindi Ortega

Friday 29 June 2018

Friday 29 June 2018

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 21:30, Hoofdprogramma: 22:00

Met haar rode lippen, western look en hypnotiserende stem neemt Lindi Ortega je mee terug naar de country uit de jaren zeventig. Haar muziek bevat ook invloeden van rockabilly, rock 'n roll en een vleugje soul. Ortega heeft een krachtige en veelzijdige stem, die de afgelopen jaren is vergeleken met onder meer Patsy Cline, Loretta Lynn en Dolly Parton. In haar thuisstad Toronto staat ze bekend als ‘Indie Lindi’, omdat zij de meeste van haar platen eigenhandig uitbracht. Haar nummers dragen titels als ‘I’m No Elvis Presley’, waaruit blijkt dat ze zichzelf op een aangename manier niet al te serieus neemt. ‘Faded Gloryville’ was haar laatste album uit 2015 maar met het nieuwe album ‘Liberty’ is Ortega weer helemaal terug, getuige de single ‘You Ain’t Foolin’ Me’. Het geluid van 'Liberty' wordt versterkt door bijdragen van Nashville band Steelism (bekend van hun ‘country twang’) en Country Music Hall of Fame lid Charlie McCoy (mondharmonica). In het verleden was Ortega ook actief als achtergrondzangeres in de solotour van Brandon Flowers (The Killers) én werkte ze samen met Major Lazer op de track ‘Good Enough’.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Lindi Ortega

Van het Sugar Mountain Blog:

Op vrijdag 29 juni geeft Lindi Ortega een concert in Paradiso in Amsterdam. Op 25 mei komt haar nieuwe album Liberty uit.

The Comeback Kid (Live)

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma