Programma
LNV AA 1920x1080 Px

Les Négresses Vertes

Les Négresses Vertes

maandag 7 mei 2018

maandag 7 mei 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Les Négresses Vertes is een iconische in Frankrijk gestookte muzikale smeltkroes die er in slaagt buiten de grenzen te treden met een typisch Frans geluid. Eind jaren 80 kwam er uit Frankrijk een heel nieuw geluid aangewaaid. Jonge multiculturele bands met een punk attitude die muziek uit alle hoeken van de wereld in de blender stopten. Les Negresses Vertes was zo’n flamboyante alternatieve band, die charmeerde tot ver in het buitenland. Samen met Mano Negra werd de groep het boegbeeld van de kleurrijke ‘mestizo’-muziek.

De band werd opgericht in 1988 opgericht door een aantal vrienden, waarvan er een aantal nog nooit een instrument hadden bespeeld. In de zomer van '89 debuteert de groep met ‘Mlah’. Het album is een onwaarschijnlijke symbiose van mediterraanse en latijnse klanken, balmuziek, jazz, punk en nog zoveel meer, overgoten met een royale pollepel Mano Negra-saus. In Nederland werd het album bekroond met een Edison.

Dit jaar tourt de originele band voor het eerst sinds 2001 weer door Europa, weliswaar zonder toenmalige frontman Helno die al een poos het tijdelijke voor het eeuwige heeft verruild, maar met nog steeds dezelfde instelling als 30 jaar geleden: “de tent in brand steken”.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Les Negresses Vertes
Les Négresses Vertes Youtube Image 1

Zobi La Mouche

Les Négresses Vertes Youtube Image 2

Sous le Soleil de Bodega

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma