Programma
William radin

Joshua Radin and William Fitzsimmons

Joshua Radin and William Fitzsimmons

zondag 14 oktober 2018

zondag 14 oktober 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

Een prachtige double bill: Joshua Radin en William Fitzsimmons spelen op één avond in Paradiso.

Joshua Radin had niet de intentie om muzikant te worden, maar nog voordat hij zijn naam onder een platencontract had gezet werd zijn eerste nummer 'Winter' gebruikt in de tv-hit Scrubs. Inmiddels kunnen we daar de series Bones, House, Grey's Anatomy, One Three Hill en tientallen andere aan toevoegen. Joshua Radin heeft een vertrouwd eigen geluid weten te creëren. Zijn laatste album 'The Fall' kwam vorig jaar uit. 

Ingetogen, fragiel en sfeervol: William Fitzsimmons is een multi-instrumentalist met een fluisterstem en een opleiding in de geestelijke gezondheidszorg. Het verhaal van Fitzsimmons is een niet alledaags verhaal. Zijn beide ouders zijn blind en daarom verliep thuis alles via non-visuele communicatie. Het huis stond vol instrumenten, zijn vader bouwde zijn eigen kerkorgel en zijn moeder liet hem kennismaken met de muziek van Bob Dylan, Joni Mitchell en James Taylor. Hij bespeelde van jongs af aan vele instrumenten, begon zelf muziek te schrijven en nam zijn eerste twee albums 'Until When We Are Ghosts' (2005) en 'Goodnight' (2006) helemaal zelf op. Ondanks dat elke release een persoonlijk verhaal bevat, is het (mini-)album 'Pittsburgh' uit 2015 volgens Fitzsimmons zelf zijn meest persoonlijke ooit, en gaat onder meer over zijn oma die opgroeide in die Amerikaanse stad. De maand voor het optreden in Paradiso komt nieuw werk uit op de langspeler 'Mission Bell'. De eerste single 'Second Hand Smoke' luister je hieronder.

Een topavond voor liefhebbers van artiesten als Sufjan Stevens, Brett Dennen, Alexi Murdoch, Amos Lee, José González en Iron & Wine.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Joshua Radin
  • William Fitzsimmons
Hqdefault 180423 162527

Falling On My Sword

Hqdefault 180423 162529

Closer

Hqdefault 180423 162530

I Missed You

Hqdefault 180618 145751

Second Hand Smoke

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma