Programma
F45eae25 b49b 4b17 a6e3 a07f0b4b7292

John Cooper Clarke

John Cooper Clarke

zaterdag 28 mei 2022

zaterdag 28 mei 2022

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

Met zijn vlijmscherpe, satirische, politieke en vooral ook animerende gedichten die met een vlammende snelheid worden voorgedragen, maakt John Cooper Clarke als "punkdichter" in de late zeventiger jaren snel furore.  John Cooper Clarke is een graag geziene gast op het podium. Hij wordt voor gastoptredens uitgenodigd door o.a. Sex Pistols, Joy Division, Buzzcocks, The Fall, Elvis Costello en New Order. Tussen 1978 en 1983 brengt John Cooper Clarke vijf albums en verschillende EP's en singles uit. Zijn gedichten worden muzikaal ondersteund door de band The Invisible Girls. 


De langverwachte autobiografie van JCC verscheen in 2020, genoemd maar zijn beroemdste gedicht 'I Wanna Be Yours'. Hierin vertelt hij tot in de kleinste details over zijn fascinerende leven in Manchester, de opkomst van punk en drugsverslavingen. Het wordt binnenkort voor de 4e keer herdrukt.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • John Cooper Clarke

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma