Programma
Foto door Omar Rosalina IMG 4834

Jamai

Jamai

zaterdag 23 juni 2018

zaterdag 23 juni 2018

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 19:00, Hoofdprogramma: 21:00

In verband met televisie-opnames in het buitenland is Jamai genoodzaakt zijn landelijke tournee in mei en juni te annuleren. Dit vindt hij zelf ontzettend jammer, in de eerste plaats natuurlijk naar alle fans die al een kaartje hadden aangeschaft. Dit concert is daarom verplaatst naar zondag 16 december. De locatie en tijden blijven ongewijzigd. Tickets blijven geldig of kunnen worden geretourneerd. Hierover ontvangen de kaartkopers een e-mail van Ticketmaster.

Een nieuw album van Jamai Loman: dat heeft even mogen duren. Want na zijn titelloze album uit 2003 verschenen er enkel nog losse nummers van de eerste Idols-winnaar ooit. Vijftien jaar later heeft de nu 33-jarige zanger ook erg veel ervaring opgedaan met het acteren in musicals. Jamai is niet meer de jongen van 17 jaar die Idols won: "Ik snap dat het beeld van toen nog bij veel mensen op het netvlies staat. Het was een bepalend moment voor mijn leven. Maar inmiddels zijn we wel vijftien jaar verder."

Het album 'Genoeg Te Doen' is een luisterplaat geworden, met ruimte voor dansbare gezelligheid, maar vooral voor veel sfeer. Teksten zijn oprecht, serieus, actueel en puur. "Dit is een pop-album. Het heeft niets te maken met de theaterproducties waarin ik speelde." Er is een hoofdrol voor de piano, op de toetsen werden de meeste liedjes geboren. Elton John is een snel gemaakte referentie – want een grote held van Jamai. Sam Smith ook.

Hij zingt in het Nederlands, omdat dat de taal is waarin hij zich het eerlijkst kan uitdrukken. Dat is niet voor het eerst; voor het programma ‘Beter dan het origineel’ zong hij bewerkingen van onder meer André Hazes en Guus Meeuwis. 'Gevallen Of Gevlogen' van Meeuwis zong hij in de rol van Judas ook in The Passion. Het werd een dikke hit. Het succes van die bewerking ontstak een grote vlam onder een lang gekoesterde ambitie: om zelf te achter de piano te gaan zitten en te gaan schrijven, te componeren. Hij kreeg de ruimte van zijn platenlabel. Dat was ruim anderhalf jaar geleden. Jamai wilde rustig de tijd nemen, minder snel als bij zijn debuut, dat in minder dan een maand af moest. Nu is het album af en laat Jamai horen dat hij zijn volgende stap heeft gezet.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Jamai
Maxresdefault 25 180316 172548

Genoeg Te Doen

Maxresdefault 26 180316 172623

Step Right Up

Maxresdefault 27 180316 172707

Bodem Van Mijn Glas

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma