Programma
Indiestad nieuwjaarsborrel mail

Indiestad Nieuwjaarsborrel

Indiestad Nieuwjaarsborrel

woensdag 4 januari 2023

woensdag 4 januari 2023

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 18:30

De timetable is nu te bekijken via deze link. 

De Indiestad Nieuwjaarsborrel is inmiddels een mooie traditie geworden. Samen het nieuwe jaar inluiden in beide zalen van Paradiso, kijkend naar talentvolle indiebands onder het genot van een hapje en een drankje. Dit jaar prijken op het affiche: Fleur, Fire Horse, Marathon, POM, Prins S. En De Geit, Tape Toy en Teddy's Hit. Natuurlijk is ook de Indiestadpas 2023 aan de deur te koop, zodat je daarmee direct naar binnen kan. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Fire Horse
  • Fleur
  • Marathon
  • Prins S. en De Geit
  • POM
  • Teddy's Hit
  • Socks;SportsSocks
  • Tape Toy

Gratis met de Indiestadpas 2022 en 2023

Dit evenement is gratis toegankelijk met de Indiestadpas 2022 EN/OF 2023, de 2023-pas is nu verkrijgbaar via de Webshop van Paradiso. Aanmelden kan via onderstaande link. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Indiestad om op de hoogte te blijven. Meer informatie vind je op de website van Indiestad.

Bekijk de timetable

Bekijk hier de timetable van de Indiestad Nieuwjaarsborrel op woensdag 4 januari.

Fire Horse

Een nieuw Nederlandse heavy rocktrio, ontstaan in het donkerste uur van de rock & roll. Maar wél een met gezamenlijk bijna een halve eeuw ervaring in bands als Birth of Joy, Peter Pan Speedrock en Grenadeers: de "all star rockband" Fire Horse brengt eind april 2022 het nieuwe, toepasselijk getitelde debuutalbum ‘Out Of The Ashes’ uit op het Haarlemse platenlabel Suburban Records. De band grijpt muzikaal terug naar zowel de '70's als de '90's en laveert, volgens eigen zeggen, tussen stevige power rock en post-grunge: van desert rock a la Masters Of Reality en Queens Of The Stone Age tot Stone Temple Pilots, Foo Fighters, Royal Blood of Wolfmother. Ofwel: een unieke twist op klassieke rock met een ongeremde improvisatiedrift. 

Hqdefault 221122 142321

Fire Horse

Fleur

De hedendaagse Yé-Yé artiest FLEUR brengt binnenkort haar tweede album 'Bouquet Champêtre' uit. Bouquet Champêtre betekent 'veldboeket': een nonchalante bos bloemen in verschillende kleuren, vormen en lengtes. Niet strak en eenkleurig, maar wild, ongelijk en samengesteld uit verschillende soorten bloemen. Elke bloem op zich is mooi, maar combineer ze op de juiste manier en je krijgt een overweldigend geheel. Hetzelfde geldt voor dit album. Fleur is naar eigen zeggen geïnspireerd door artiesten als The Beach Boys, The Zombies en France Gall. 

Hqdefault 221122 142322

Fleur

Mon Ami Martien

Marathon

Marathon moet net als deelnemers van de hardloopwedstrijd regelmatig van de blaren bekomen. Blaren die ontstaan door spel vol overgave, maar ook symbool staan voor de blaren waar hun generatie steeds vaker op moet zitten. Met een explosieve mix van shoegaze en postpunk uit Marathon hun frustratie over de steeds groter wordende tweedeling in de maatschappij.

Hqdefault 221122 142322 1

Marathon

The Company (live)

Prins S. En De Geit

Het Haagse trio Prins S. en De Geit brak begin 2022 door met hun viral optreden op Eurosonic Noorderslag. De band bestaat uit Prins S. oftewel Scott (rap/zang/keyboard/gitaar), Marne (zang/gitaar) en Daniel (Beats & Synths) en maakt een mix van experimentele Nederlandstalige pop, hiphop en elektronische muziek, omlijst met verrukkelijk maffe dansjes en poëtische overpeinzingen over hard gaan, keuzestress of de kinderboerderij. 

Hqdefault 221122 142323

Prins S. En De Geit

Wat Jij Wil

POM

POM is een band uit Amsterdam die gelooft dat rauwe muziek prima kan samengaan met een vrolijke sfeer en herkenbare scènes uit hun dagelijkse leven. Geïnspireerd door britpop, punk en garagerock, schiepen ze hun eigen 'Fuzzpop'. Met een geheel eigen geluid, creëren ze een luide, onstuimige en stuiterende liveshow die naar eigen zeggen het best te vergelijken is met een suikerspin met sambal. 

Hqdefault 221122 142323 1

POM

Piglet

Teddy's Hit

Al sinds 2015 gaat het bij de Amsterdamse band Teddy’s Hit moeiteloos als het gaat om het schrijven van indie liedjes. Voor hun catchy en zorgeloze songs laat de band zich inspireren door hedendaagse post-punk en krautrock, maar de grootste inspiratiebron blijft 90’s indie, waar het allemaal begon. Zowel in hun opnames, als live op het podium weet de band feilloos hun energieke en frisse sound over te brengen. Na ruim vijf jaar ervaring vinden de Amsterdammers het tijd voor een debuutalbum. ‘Painters’ kwam begin 2021 uit op het label van Tim Knol; I Love My Label.

Hqdefault 221122 142323 2

Teddy's Hit

Suffer

Socks;SportsSocks

De Rotterdamse indie-ambient-punk band Socks;SportSocks uit Rotterdam zingt met singles als ‘Afterparty’ en ‘People Get Around’ over het ironische bestaan van een twintiger anno nu. De band bracht in 2020, het leukste muziekjaar ooit, hun allereerste EP genaamd ‘People Singing About People’ uit. Binnenkort komen ze met nieuw werk op tafel. Met de laatste single uit 2021, ‘just killing (time)’, ging het vijftal langs bij 3voor12 Radio, die de band ook uitriep tot 3voor12 Popronde talent.

Hqdefault 221207 121944

Socks;SportsSocks

Afterparty

Tape Toy

Gruizige gitaren, speelse loopjes en een dikke bak energie á la de nineties, dat is TAPE TOY. Inmiddels alweer vijf lentes geleden stapten vier Amsterdammers in het muzikale huwelijksbootje en zag de band het levenslicht. Vliegend schoot de band uit de startblokken; ze wonnen de Amsterdamse Popprijs, zagen een zegetocht langs de Popronde en hun poppy grungemuziek over jongvolwassen levensproblematiek werd platgedraaid op landelijke radio. Vorig jaar verscheen de persoonlijke debuutplaat 'Honey, WTF?!' Over verlies, rouw en vooral over hoe daarna weer dóór te gaan. Hoe moeilijk dat ook is. De donkere thema’s gegoten in aanstekelijk indierock bleek voor elkaar gemaakt.

Hqdefault 221228 144459

Tape Toy

Tired

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma