Programma
Fotomix

Emil Landman, Jono McCleery

Emil Landman, Jono McCleery

vrijdag 9 november 2018

vrijdag 9 november 2018

In Zonnehuis

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:00

De subtiele gitaarliedjes van Emil Landman met zijn warme en kalme stem, ademen avontuur. Landman staat bekend als een dromer die vaak ongebruikelijke omstandigheden najaagt tijdens het schrijfproces van nieuwe songs. Zijn onstuimige nieuwsgierigheid drukt altijd een unieke stempel op zijn albums. De liedjesschrijver vindt steeds opnieuw frisse invalshoeken om zijn verwondering tot uiting te brengen. Voordat hij zijn vorige plaat ‘An Unexpected View’ opnam, reisde Landman negen weken lang per trein de wereld rond. Het album werd hierdoor vanzelf een verwezenlijking van al die nieuwe perspectieven en ervaringen. Het nieuwe project van songwriter Emil Landman heet 'Vinter // Sommer', opgenomen tijdens twee verschillende seizoenen in het hoge Noorden. Voor de opnames reisde Landman twee keer af naar een afgelegen eiland in Noorwegen. Tijdens het opnameproces is iedere vorm van melodie en geluid daadwerkelijk op het eiland ontstaan. Voor liefhebbers van Ben Howard, Alexi Murdoch, Fink en Bon Iver.

Jono McCleery werd doof geboren. Hij ontdekte pas op vijfjarige leeftijd geluiden en sindsdien is hij gefascineerd door klank. Tegenwoordig is hij een veelbelovende en enorm getalenteerde singer-songwriter. Afgelopen januari bracht hij zijn album 'Seeds of a Dandelion' uit waarop hij folk, electro en jazz samensmelt tot meesterlijk rustgevende pop. Het album bevat een collage aan coverversies van bands en artiesten zoals Beyonce ('Halo'), Atoms for Peace ('Ingenue') en Jeff Buckley ('Morning Theft'). Verder is hij bekend van zijn samenwerkingen met het Portico kwartet ('Living Fields') en Maribou State ('Portraits').

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Zonnehuis

  • Emil Landman
  • Jono McCleery
Hqdefault 180611 120408

Emil Landman

Falling

Hqdefault 180611 131058

Jono McCleery

Ingenue

Route naar Zonnehuis

Het Zonnehuis is gevestigd op Zonneplein 30A in Amsterdam Noord. Parkeren bij dit monumentale pand is gratis en de gratis veerpont van en naar het NDSM-Werf is de dichtstbijzijnde pont.  

Paradiso Programme

Programma