Programma
Press

De La Soul

dinsdag 8 oktober

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 20:30

Uitverkocht

Ticket € 58,50

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

De La Soul is een Amerikaanse hiphopgroep die in 1987 werd gevormd in Amityville, New York. De groep bestaat uit Kelvin Mercer (Posdnuos), wijlen David Jude Jolicoeur (Trugoy the Dove), en Vincent Mason (Maseo). Ze worden erkend om hun innovatieve en eclectische stijl, evenals hun belangrijke bijdrage aan de evolutie van het genre.

Het debuutalbum '3 Feet High and Rising' werd in 1989 uitgebracht. Dit album is een belangrijke mijlpaal in hiphop, vaak geprezen om zijn inventiviteit en baanbrekend gebruik van samples. Het bevat iconische nummers zoals ‘Me Myself and I’, ‘The Magic Number’ en ‘Eye Know’. Het album wordt door critici geprezen en behaalde groot commercieel succes.

'3 Feet High and Rising' wordt vaak beschouwd als een van de meest invloedrijke albums in de hiphop. Het introduceerde een nieuw tijdperk van creativiteit in het genre, en maakte de weg vrij voor grotere muzikale en thematische diversiteit in rap. Prince Paul's productiestijl, gekenmerkt door het uitgebreide gebruik van verschillende samples, variërend van funk tot psychedelische rock, was bijzonder innovatief.

Het 35-jarig jubileum van '3 Feet High and Rising' is een gelegenheid om een album te herbeleven en te vieren dat niet alleen een tijdperk definieerde, maar nog steeds invloedrijk en inspirerend is. De La Soul, met hun pioniersgeest en onuitputtelijke creativiteit, blijft een iconische groep wiens impact generaties en muzikale grenzen overstijgt.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • De La Soul
De La Soul

De La Soul

Me Myself and I

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma