Programma
DARWIN DEEZ 6 Portrait

Darwin Deez, Soccer Mommy e.v.a. @ Indiestadt

Darwin Deez, Soccer Mommy e.v.a. @ Indiestadt

vrijdag 21 september 2018

vrijdag 21 september 2018

In Paradiso - Grote Zaal, Bovenzaal

Zaal open: 18:00, Hoofdprogramma: 18:30

Darwin Deez is de super vrolijke, knotsgekke en mega catchy indie-groep uit New York, bijeengebracht door “die gast met die pijpekrullen en een diadeem” oftewel Darwin Smith. Het aanstekelijke nummer ‘Radar Detector’ op de debuutplaat van Darwin Deez zorgde in 2009 voor de nodige opschudding in indieland en betekende meteen de doorbraak van de band. Hierna volgden nog twee succesvolle albums, waarbij Darwin Deez niks van hun speelsheid inleverde. Denk aan rammelige folksongs, funky disco, catchy hooks, gemixt met een flinke dosis humor en hier en daar een tamboerijn. Op 1 augustus komt de nieuwste langspeler ‘10 Songs That Happened When You Left Me With My Stupid Heart’ uit en als de band écht niks veranderd is dan wordt het weer een vrolijke chaos op het podium! 

Achter Soccer Mommy schuilt Sophie Allison, een meisje uit Nashville dat al sinds haar zesde gitaarpopliedjes schrijft en deze eigenhandig in elkaar knutselt op haar slaapkamer. Dat doet ze nu (op haar twintigse) dus nog steeds, én met succes. Het balletje begon te rollen toen ze in 2017 'Collection' uitbracht en door Slowdive en Mitskien mee op tour genomen werd. Dit jaar bracht ze 'Clean' uit, welke door de pers meteen lovend ontvangen werd. Het kritische Pitchfork gaf een 8.4 (inclusief de titel best new music!) en DIY Magazine ging voor vier sterren. Wij geven ze geen ongelijk. Het rammelt, ontroert, snijdt en klinkt vooral eerlijk en bitterzoet. Perfect voor ons Indiestadt Festival dus.

Stereo Honey werd door de Britse The Independent begin dit jaar uitgeroepen tot ‘Ones To Watch in 2018’. Het viertal uit Londen heeft op dat moment nog maar een paar nummers uit, maar het zijn stuk voor stuk bangers. Gejaagde indie-electro die doet denken aan The Boxer Rebellion, Wild Beasts en Raised By Swan.  

Slug is het solo-project van Ian Black, die eerder in de bands Field Music en The Bubble Project speelde. Op zichzelf maakt Black stevige art rock met intense, groovy riffs en injecties van funk en pop. Onder de noemder Slug werden de albums ‘Ripe’ (2015) en ‘HiggledyPiggledy’ (2018) uitgebracht.

Slenderbodies heeft een onuitputtelijke werkethos. Debuutalbum ‘Sotto Voce’ werd in een maand onderweg geschreven, opgenomen en geproduceerd. Nog geen jaar later volgde het tweede album ‘Fabulist’. Daarop hoor je luchtige synthpopliedjes met vervormde vocalen en persoonlijke lyrics.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Soccer Mommy
  • slenderbodies
  • Stereo Honey

Bovenzaal

  • Darwin Deez
  • Slug

Gratis met de Indiestadpas

Dit concert is een onderdeel van het Indiestadt Festival dat een aantal dagen in september plaatsvindt. Meer informatie en artiesten worden binnenkort bekend gemaakt. Aanmelden voor het event met je Indiestadpas 2018 is verplicht en kan uitsluitend via de website van Indiestad. De Indiestadpas 2018 is nog steeds te koop via Ticketmaster.

vrolijke, knotsgekke indie en bitterzoete popliedjes in Paradiso op 21 september

Darwin Deez

The World's Best Kisser

vrolijke, knotsgekke indie en bitterzoete popliedjes in Paradiso op 21 september

Soccer Mommy

Your Dog

Hqdefault 180704 110811

Stereo Honey

The Bay

vrolijke, knotsgekke indie en bitterzoete popliedjes in Paradiso op 21 september

Slug

No Heavy Petting

Hqdefault 180704 110811 2

Slenderbodies

Anemone

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Dit vind je misschien ook leuk

Paradiso Programme

Programma