Programma
Darius Rucker press

Darius Rucker + Russell Dickerson

Darius Rucker + Russell Dickerson

dinsdag 30 oktober 2018

dinsdag 30 oktober 2018

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

De Amerikaan Darius Rucker werd in de jaren '90 bekend als zanger van de pop/rockformatie Hootie & The Blowfish waarmee hij zelfs een Grammy in de wacht sleepte. Na het uiteen vallen van de band startte Rucker een solocarrière waarmee hij zich zowel waagde aan R&B en Country waarbij de laatstgenoemde keuze voelde als de juiste. Rucker's eerste twee country-albums, ‘Learn To Live’ en ‘Charleston, SC 1966’ brachten vijf nummer 1-singles voort waaronder ‘Come Back Song’, ‘This’, ‘Oke’, ‘It Won't Be Like This For Long’ en ‘Don't Think I Don't Think About It’. ‘Southern Style’, zijn vierde studio country-album, bevat zijn zevende nr. 1 single ‘Homegrown Honey’, die geschreven is door Rucker, label genoot Charles Kelley van Lady Antebellum en Nathan Chapman. Deze vier albums prijkte bovenaan de Billboard Country albums chart in Amerika en zorgde voor een grote schare nieuwe fans voor Rucker.

In 2014 won Rucker zijn derde GRAMMY-prijs voor ‘Best Solo Country Performance’ voor zijn 4x Platinum-cover van het nummer "Wagon Wheel" van Old Crow Medicine Show.

‘When Was The Last Time’, is inmiddels zijn vijfde album, en de eerste single, "If I Told You," mag Rucker rekenenen als zijn achtste nummer 1 op country radio.


Voorprogramma: Russell Dickerson
Russell Dickerson breekt in 2015 door met zijn single ‘Yours’. Hij zet dit nummer op zijn eigen Youtube kanaal – met de toepasselijke titel ‘Gettin’ Russelled’ – en het gaat daarna viraal. In 2011 brengt hij in eigen beheer de EP “Die To Live” uit en tourt hij met David Nail. In 2015 volgt dan een nieuwe EP, die de titel van zijn succesvolste song tot dan toe draagt: “Yours (EP)“. Naast “Yours” wordt ook “Blue Tacoma” een populaire song onder fans en op de radio. Vorig jaar verscheen het eerste studioalbum van Dickerson, de titel: ‘Yours’.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Darius Rucker
  • Russell Dickerson

Van het Sugar Mountain blog:

Darius Rucker Youtube Image 1

For The First Time

Darius Rucker Youtube Image 2

Wagon Wheel

Russell Dickerson Youtube Image 1

Russell Dickerson - Yours

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma