Programma
1600x1250 dancewiththedead

Dance With The Dead + special guest LEBROCK

Dance With The Dead + special guest LEBROCK

zaterdag 9 maart 2019

zaterdag 9 maart 2019

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 20:00, Voorprogramma: 19:30, Hoofdprogramma: 21:30

Dance with the Dead is een duo bestaande uit de twee muzikanten Justin Pointer en Tony Kim uit Orange County in Californië. Ze kennen elkaar van kinds af aan en waren zelfs buren. Beide speelde ze in verschillende heavy metal bands, voordat ze samen een band vormden. Het tweetal produceert elektronische muziek op basis van synthesizer melodieën. Tot hier klinkt het allemaal vrij normaal. Maar wat hun muziek zo bijzonder maakt, zijn de invloeden uit hun heavy metal verleden. De sound is een levendige mix van metal en synths geïnspireerd op de John Carpenter horrorfilm-muziek van de jaren 80. Inspiratie halen ze zowel uit metalbands als Mötley Crüe, Pantera en Def Leppard als uit elektronische bands als Daft Punk. Een eigenaardige combinatie die verrassend goed uitpakt.

Special guest deze avond is de band LeBrock; een retro synthwave band die gevormd wordt door de gitarist/producer Michael Meadows en vocalist Shaun Phillips. De muziek van LeBrock is geïnspireerd op de jaren '80-cultuur, van films tot sci-fi tot mainstreammuziek uit die tijd. Het perfecte huwelijk tussen moderne- en analoge electro-rock.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Dance With the Dead
  • LeBrock
Hqdefault 181112 163137

Banshee

Hqdefault 181112 163137 1

Please don't cry

Route naar Tolhuistuin

Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

Paradiso Programme

Programma