Programma
Cropfest 2019

CROPFEST – 40 jaar Eton Crop, 40 jaar DIY

CROPFEST – 40 jaar Eton Crop, 40 jaar DIY

zondag 10 november 2019

zondag 10 november 2019

In Cinetol

Zaal open: 14:00, Hoofdprogramma: 14:30

Er zijn een beperkt aantal passepartouts verkrijgbaar voor CROPFEST

Kom op tijd
Cropfest begint op tijd en heeft een vol programma, dus je doet er verstandig aan om op tijd te komen.

 • vrijdag - zaal open 19.00u - Eton Crop opent het bal om 19:30u.
  eten kan in de Tolbar vanaf 17:30u.
 • zaterdag - zaal open om 16.00u - we openen om 17.00u met vertoning van de documentaire "Revenge of the Mekons".
  eten kan in de Tolbar of ook tijdens de film, in de zaal.
 • zondag - zaal open om 14.00u - we openen om 14.30u met vertoning van de documentaire "Pip Blom: The Road". 
  eten kan na afloop van deze Cropfest middag in de Tolbar of in de zaal. 


Van punk naar techno en terug. Eton Crop houdt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 november huis in Cinetol Amsterdam en presenteert met veel (muzikale) vrienden de hoogtepunten uit hun carrière. Deze derde dag gaat door voor Nothing Can Stop Us: Eclectische Sunday Social en is een verwijzing naar de clubfeesten op zondagmiddag van het gerenommeerde Londense platenlabel Heavenly. In Engeland werd dat het eerste residency voor The Chemical Brothers, wat er al snel voor zorgde dat Sunday Social aan het eigen succes ten onder ging.

Het programma begint direct wanneer de deuren om 14.00 uur open gaan. Naast de concertzaal is ook de aangrenzende Tolbar onderdeel van CROPFEST. Hier kun je ook eten en gaat het feest tot 01.00 uur door. Houd deze pagina óf de app van Eton Crop in de gaten voor programma-updates. 

Eton Crop
De Nederlandse postpunk-formatie Eton Crop ziet in 1979 het levenslicht en laat zich inspireren door zowel de tegendraadse stijl van The Fall als de naar pop neigende punk van The Undertones. Eton Crop treedt op in wisselende samenstelling, maar meestal met Erwin Blom (gitaar en zang), Peter de Kwaasteniet (gitaar en zang), Ingmar van Wijnsberge (gitaar), Corné Bos (bas), Kors Eijkelboom (drums) en Lukas Daalder (toetsen). 

JB Meijers
Iedereen kent hem van Common Linnets, De Dijk en zijn productiewerk. Maar Eton Crop speelde met hem in de Britpop dagen van Charming Children.Het komend jaar en op CropFest laat hij zich van zijn roots-kant horen als Delta Boy.

Ferry en Pim Heijne (De Kift)
De Kift is een van de meest bijzondere bands van het land. Ferry Heijne begon ooit op zang en trompet in Svätsox. In die tijd was hij ook gastmuzikant bij Eton Crop.

DJ78
Dave Guttridge is een van de inatitiefnemers van Grunt Grunt A Go Go, het label Norwich dat It’s My Dog, Maestro van Eton Crop uitbracht. Hij draait van blues tot punk tot ska.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Cinetol

 • Eton Crop
 • JB Meijers
 • Ferry en Pim Heijne (De Kift)
Hqdefault 190404 171819

A Bundle Of Bucks (Peel Sessions 83-88)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Cinetol

Cinetol is gevestigd op Tolstraat 182 in de Amsterdamse Pijp. Bij Cinetol kun je ook terecht voor een hapje eten. Er is een beperkt aantal betaalde parkeerplekken in de buurt en de dichtstbijzijnde tramhalte is de Lutmastraat. 

Paradiso Programme

Programma