Programma
Cropfest 2019

CROPFEST – 40 jaar Eton Crop, 40 jaar DIY

CROPFEST – 40 jaar Eton Crop, 40 jaar DIY

Saturday 9 November 2019

Saturday 9 November 2019

In Cinetol

Zaal open: 16:00, Hoofdprogramma: 17:00

Er zijn een beperkt aantal passepartouts verkrijgbaar voor CROPFEST

Kom op tijd
Cropfest begint op tijd en heeft een vol programma, dus je doet er verstandig aan om op tijd te komen.

 • vrijdag - zaal open 19.00u - Eton Crop opent het bal om 19:30u.
  eten kan in de Tolbar vanaf 17:30u.
 • zaterdag - zaal open om 16.00u - we openen om 17.00u met vertoning van de documentaire "Revenge of the Mekons".
  eten kan in de Tolbar of ook tijdens de film, in de zaal.
 • zondag - zaal open om 14.00u - we openen om 14.30u met vertoning van de documentaire "Pip Blom: The Road". 
  eten kan na afloop van deze Cropfest middag in de Tolbar of in de zaal. 


Van punk naar techno en terug. Eton Crop houdt van vrijdag 8 tot en met zondag 10 november huis in Cinetol Amsterdam en presenteert met veel (muzikale) vrienden de hoogtepunten uit hun carrière. Deze tweede dag gaat door voor In The Beginning There Was Rhythm en wordt een dag vol live-muziek en dj's.

Het programma begint direct wanneer de deuren om 16.00 uur open gaan. Naast de concertzaal is ook de aangrenzende Tolbar onderdeel van CROPFEST. Hier kun je ook eten en gaat het feest tot 03.00 uur door. Houd deze pagina óf de app van Eton Crop in de gaten voor programma-updates.

EC Groove Society
De techno-uitvoering van Eton Crop. 

Joost van Bellen
Joost van Bellen is een fenomeen. Hij is een creatieve duizendpoot, een discodinosaurus en een kameleon die onmogelijk in één hokje te plaatsen is. Maar wie zijn meer dan dertigjarige carrière goed bestudeert ziet de algemene delers: buiten zijn liefde voor de nacht en tegendraadse culturen voelt Joost nog altijd de drang zich steeds te vernieuwen, mensen te vermaken en tegelijkertijd iets mee te geven.

QUAZAR
Deze Amsterdamse house iconen, met Gert van Veen als oprichter aan kop zijn erg belangrijk geweest voor de Amsterdame techno en house scene. Anno 2019 vertaalt zich dat nog steeds in het Welcome To The Future Festival, dat van Veen organiseert en de sporadische optredens die QUAZAR nog in binnen- en buitenland doet.

A-men
Corné Bos van Eton Crop maakte samen met o.a. Gert van Veen de allereerste Nederlandse house-plaat Pay The Piper. Nooit eerder live uitgevoerd!

Eboman
Eboman is gespecialiseerd in de productie van audiovisuele samples en bekend om zijn SenSorSuit. Met dat pak mixt Eboman op het podium live muziek en beelden met elkaar.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Cinetol

 • EC Groove Society
 • Joost van Bellen
 • Quazar
 • A-men
 • Eboman

Podcasts

Eton Crop interviewt de komende maanden muzikale vrienden en invloeden. In de eerste aflevering praat de band met niemand minder dan Marc Riley (ex-Fall, nu BBC 6 Music).

Hqdefault 190404 171820

A Bundle Of Bucks (Peel Sessions 83-88)

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Cinetol

Cinetol is gevestigd op Tolstraat 182 in de Amsterdamse Pijp. Bij Cinetol kun je ook terecht voor een hapje eten. Er is een beperkt aantal betaalde parkeerplekken in de buurt en de dichtstbijzijnde tramhalte is de Lutmastraat. 

Paradiso Programme

Programma