Programma
Boerder Dieleman

broeder Dieleman

broeder Dieleman

woensdag 5 oktober 2022

woensdag 5 oktober 2022

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 19:00, Hoofdprogramma: 19:15

Let op: de aanvang van dit concert is vervroegd naar 19:15 uur.

Het laatste album van de Zeeuwse zanger en verteller broeder Dieleman ‘De Liefde is de Eerste Wet’ vertegenwoordigt de tekst die de rondtrekkende kunstenaar Jan de Prentenknipper in de 19e eeuw regelmatig als slogan uitsneed op zijn prachtige gekleurde prenten. Twee jaar na de release verschijnt de nieuwe single ‘De Eerste Knecht’. Het nummer vindt zijn oorsprong in de opnames voor ‘De Liefde is de Eerste Wet’ en in een verhaal van Leo Bootsgezel "als de lente komt" uit 1923. Dieleman: “De eerste knecht was na de boer het hoogste in de rangorde op een boerenhof. Hij sliep in de schuur en was verantwoordelijk voor de paarden en de baas over de rest van de knechten. Het lied is onderdeel van een tweeluik en vormt samen een muzikale ansichtkaart over het leven op een boerderij in West-Zeeuws Vlaanderen, begin 20ste eeuw.”

Samen met Pim van de Werken op piano, Leo Fabriek op drums, Janine van Osta op zang, Peter Slager (BLØF) op bas, Myrthe van de Weetering op viool en Frans Grapperhaus op cello is dit een mooi eerste teken van meer dat nog komen gaat.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • broeder Dieleman
Op woensdag 5 oktober staat de Zeeuwse Broeder Dieleman in Paradiso. Klik hier voor meer informatie & tickets

Broeder Dieleman - De Liefde is de Eerste Wet

Broeder Dieleman - De Liefde is de Eerste Wet

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma