Programma
Brandee Younger 1

Brandee Younger & Sophye Soliveau · Super-Sonic Jazz Festival 2024

Brandee Younger & Sophye Soliveau · Super-Sonic Jazz Festival 2024

donderdag 14 november

In De Duif

Zaal open: 19:30, Voorprogramma: 18:00, Hoofdprogramma: 21:00

Inclusief daglidmaatschap

Dit evenement maakt onderdeel uit van Super-Sonic Jazz Festival 2024 en vindt plaats in de Duif in Amsterdam.

De volgende tickets zijn geldig voor deze avond:
- Super-Sonic Jazz Festival 2024 Week passe-partout
- Super-Sonic Jazz Festival 2024 Thursday festivalticket

Brandee Younger
De voor een Grammy genomineerde harpiste Brandee Younger staat bekend als de meest sonisch-innovatieve harpiste van het moment. De afgelopen vijftien jaar heeft ze constant gewerkt om de grenzen en beperkingen voor harpisten te verleggen. In 2022 schreef ze geschiedenis als de eerste zwarte vrouw die genomineerd werd voor een Grammy Award voor Best Instrumental Composition. Als artiest blijft ze groeien en Brandee heeft inmiddels samengewerkt met iconen zoals Beyoncé, Common, Lauryn Hill, John Legend en Moses Sumney. Haar nieuwste album, 'Brand New Life', gaat over het inslaan van nieuwe wegen – artistiek, persoonlijk, politiek en spiritueel. Op dit album eert Younger haar muzikale voorganger Dorothy Ashby, terwijl ze ook de gevoelens van nieuwe generaties aanspreekt.

Sophye Soliveau
Sophye Soliveau is een zangeres, harpiste en koordirigente. Haar passie voor Afro-Amerikaanse muziek, van r&b tot soul en inclusief gospel, zit er sinds haar jeugd in, en ze heeft haar vaardigheden aangescherpt door klassieke training. Van de creatieve wendingen die haar improvisaties voeden tot de zoektocht naar genezing en het streven naar vrijheid, zo is 'INITIATION', haar debuutalbum, ontstaan. Het is een levendige viering van weelderige r&b. Het album onderscheidt zich door zijn verfijnde orkestratie. Sophye’s stembanden mengen zich naadloos met die van haar harp, zwevend over etherische koren en een bas-drumritme met een kostbare en subtiele groove die een origineel repertoire verheft dat diep geïnspireerd is door soul.

Line-up

De Duif

  • Sophye Soliveau
  • Brandee Younger
Brandee Younger

Brandee Younger

Tiny Desk

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
Sophye Soliveau

Sophye Soliveau

Initiation

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.
SS Jhopelijkisdezegoed

Super-Sonic Jazz

Super-Sonic Jazz is an Amsterdam-based non-profit platform for exciting artists who move within the universe of jazz. We release music on our independent record label, and in collaboration with Paradiso, we organize concerts, jams, and the annual Super-Sonic Jazz Festival. This year Super-Sonic Jazz Festival 2024 will take place from Wednesday, November 13th to Sunday, November 17th, 2024, at Paradiso, de Duif , and the Vondelkerk in Amsterdam.

More info
Ssj website logo

Route naar De Duif

De Duif is gevestigd aan de Prinsengracht 754. Er is een beperkt aantal betaalde parkeerplekken in de buurt en de dichtstbijzijnde tramhalte is Prinsengracht. Je kunt vanaf Amsterdam Centraal de trams 4 of 14 of de metro nemen. 

Paradiso Programme

Programma