Programma
20101020 Brainwash

Brainwash Festival: Johann Hari - Our sick society

Brainwash Festival: Johann Hari - Our sick society

zondag 20 oktober 2019

zondag 20 oktober 2019

In Tolhuistuin - Club

Zaal open: 13:00, Hoofdprogramma: 13:30

Early bird: € 15,- | Regulier: € 19,95
Kaartverkoop via Brainwash Festival

De grootste crisis van de westerse samenleving in de 21e eeuw? Onze geestelijke gezondheid, volgens onderzoeksjournalist Johann Hari. We geloven heilig in de maakbaarheid van het leven en vinden dat we recht hebben op geluk. Ondertussen lijden steeds meer van ons aan depressies, angststoornissen en burn-outs en verdient de farmaceutische industrie miljarden aan ons ongeluk.

Welk verhaal vertellen we onszelf over dit lijden? Wat maakt ons ziek? En is er een uitweg uit onze depressiesamenleving? Tijdens deze Brainwash Special onderzoeken journalist Johann Hari en schrijver Marian Donner onder leiding van Ellen Deckwitz ons ongeluk en geven ze ons antwoord op deze vragen.

Johann Hari schrijft over depressies, verslavingen de war on drugs. Hij werd tweemaal door Amnesty International benoemd tot ‘journalist van het jaar’ en zijn TED Talk ‘Everything you think you know about Addiction is Wrong’ werd meer dan 24 miljoen keer bekeken. Zijn boek Lost Connections: Uncovering The Real Causes of Depression wordt geroemd door o.a. Hillary Clinton en Naomi Klein.

Columnist en schrijver Marian Donner vindt dat we niet zo streng moeten zijn voor onszelf. Want als zoveel mensen depressief zijn en pillen gebruiken, dan ligt het misschien niet allemaal aan onszelf. In Zelfverwoestingsboek pleit ze ervoor om de teugels te laten vieren en onszelf te vergeven dat we soms lelijk en ongezond zijn. Ook publiceerde ze in de Volkskrant het artikel ‘Omarm de loser’ dat compleet viral ging en waar ze talloze persoonlijke mails op kreeg van mensen die een zucht van verlichting sloegen.

Dit programma vindt plaats in het kader van het Brainwash Festival. 

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

    Route naar Tolhuistuin

    Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

    Paradiso Programme

    Programma