Programma
Bolis Pupul persfoto cropped2

Bolis Pupul - ADE

donderdag 17 oktober

In Paradiso - Bovenzaal

Zaal open: 21:30, Hoofdprogramma: 22:00

Uitverkocht

Ticket € 17,00

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Exclusief lidmaatschap van € 4,00 per maand

Bolis Pupul is het pseudoniem van de Vlaamse producer en multi-instrumentalist Boris Zeebroek, opgegroeid in Gent als kind van een Belgische vader en moeder uit Hongkong. Hij bracht in 2016 zijn eerste EP uit via DEEWEE, het fijnproeverslabel van de Gentse broers Dewaele (Soulwax / 2manydjs). Het waren diezelfde broers die hem koppelde aan zangeres Charlotte Adigéry, waarmee hij in 2022 het gezamelijke succesalbum 'Topical Dancer' uitbracht en internationaal doorbrak. 

Het unieke geluid van Bolis Pupul als producer en muzikant is uit duizenden herkenbaar: met een aantal klassieke analoge synthesizers creëert hij een gebalanceerd maar dansbaar geluid, wat soms ingetogen en soms uitbundig klinkt. In zijn muziek herken je invloeden van Belgian New Beat en synthpop uit de jaren '80, Detroit techno, Chicago house en hedendaagse experimentele elektronische muziek.

Letter To Yu
Dit jaar staat voor Bolis Pupul in het teken van de release van zijn solodebuutalbum 'Letter To Yu'. Waarop hij op 'Topical Dancer' met Charlotte Adigéry thema's als xenofobie en misogynie verkende, richt Pupul zich met zijn solowerk op een meer persoonlijke reis. Het album is een ode aan zijn in 2008 overleden moeder en Hongkong. De plaat wisselt tussen energieke clubnummers en rustigere, reflectieve momenten en bevat gesampelde geluiden opgenomen in de straten van Hongkong. Ook zijn zowel zijn moeder als zijn zus Sarah op het album te horen.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Bovenzaal

  • Bolis Pupul
Bolis Pupul

Bolis Pupul

Kowloon

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma