Programma
Angel Olsen website

Angel Olsen + Hand Habits

Angel Olsen + Hand Habits

donderdag 6 februari 2020

donderdag 6 februari 2020

In Paradiso - Grote Zaal

Zaal open: 19:00, Voorprogramma: 17:30, Hoofdprogramma: 20:30

Angel Olsen klinkt ingetogen en uitgesproken tegelijkertijd. De eigenzinnige indierockartiest begint haar carrière in 2010 als bescheiden singer-songwriter, maar blijft daarna ontwikkelen en verrassen. Zo voegt de Amerikaanse op het album 'Burn Your Fire For No Witness' (2014) met behulp van haar band gruizige gitaren en drums toe, waardoor ze een brug slaat tussen intieme indiefolk en het luide karakter van garagerock. Daarna wordt ze alleen maar beter en veelzijdiger. Haar kenmerkende stem krijgt nog meer de ruimte op het derde album ‘My Woman’ uit 2016, dat lovend is onthaald door zowel de pers als haar luisteraars.

In juni 2019 laat Angel Olsen weer van zich horen middels een onverwachte, maar succesvolle samenwerking met producer Mark Ronson, waarmee ze de verslavende discopopsingle 'True Blue' schrijft en opneemt. Nu is de betoverende zangeres helemaal terug met haar nieuwe, bejubelde album ‘All Mirrors’.

Support: Hand Habits
Meg Duffy speelde eerder in haar carrière gitaar en toetsen in de bands van Kevin Morby, Weyes Blood en Mega Bog, maar richt zich sinds twee jaar vooral op haar soloproject Hand Habits. Haar dromerige melodieën, zorgvuldige teksten en warme gitaarklanken werden in dertien nummers samengevat op haar goed ontvangen debuutplaat ‘Wildly Idle (Humble Before The Void)’. Begin 2019 kwam de opvolger ‘placeholder’ uit, die wederom werd omarmd door menig muziekblog.

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Grote Zaal

  • Angel Olsen
  • Hand Habits
Hqdefault 190730 150559

Angel Olsen

All Mirrors

Hqdefault 190724 173420

Mark Ronson ft. Angel Olsen

True Blue

Hqdefault 190912 145756

Hand Habits

Live on KEXP

Route naar Paradiso

Paradiso is gevestigd aan de Weteringschans 6-8. Dat is dicht bij het Leidseplein en goed bereikbaar met het openbaar vervoer (metro 52 en diverse trams). Je kunt je fiets gratis en bewaakt parkeren in de ondergrondse parkeergarage op het Leidseplein. In de buurt van Paradiso zijn meerdere parkeergarages.

Paradiso Programme

Programma