Programma
Africadelic 2019 fb

Africadelic 2019: Celebrating International Africa Day

Africadelic 2019: Celebrating International Africa Day

vrijdag 24 mei 2019

vrijdag 24 mei 2019

In Tolhuistuin - Club, Zonzij

Zaal open: 17:30, Zaal sluit: 03:00, Voorprogramma: 17:00, Hoofdprogramma: 20:30

Africadelic en Ticket to the Tropics vieren de culturele rijkdom van Afrika in een avondvullend programma:

18.00 – 20.45 | Film & Talks | Tuinzaal
Documentaire ‘From Ghetto to Parliament’ + Q&A met regisseur Thimaud de Driesen
Talks i.s.m. University of Colour: Simone Zeefuik, Thimaud de Driesen, Nature Ink, Inez van der Scheer, Grâce Ndjako, Tarim N. Flach, The Black Archives en host Tracian Meikle

20.45 - 23.45 |  Live in Concert | Concertzaal
Uganda Traditional Drum Ensemble ft. Mc Spyder
FOKN Bois - 'Afrobeats LOL' album release show

21.00 - 24.00 |  Kizomba dance workshop | Tuinzaal
Kizomba workshop (voor beginners!) door Eliza Salas & Dino da Cruz
Dj’s: Ellen & Black Genuíno

23.45 - 03.00 Afterparty | Concertzaal & Foyer
Dj’s: Joenes, Rafiki, Umoja & Alex Figueira

Bekijk evenement op Facebook

Line-up

Club

  • Fokn Bois
  • Uganda Traditional Drum Ensemble

Zonzij

    ​ Documentaire ‘From Ghetto to Parliament’

    Robert Kyagulanyi, oftewel Bobi Wine, is een succesvolle muzikant, maar vooral ook vrijheidsstrijder uit Oeganda. Hij schopt het vanuit de sloppenwijken tot volksvertegenwoordiger in het parlement en neemt daar niet bepaald een blad voor de mond. Dit komt hem duur te staan, maar hij blijft strijden voor een beter en rechtvaardiger Oeganda. 

    Na afloop is er een Q&A met regisseur Thimaud de Driesen.

    Trailer 'From Ghetto to Parliament'

    Trailer 'From Ghetto to Parliament'

    Talks

    In samenwerking met University of Colour presenteert Africadelic talks van/met: Simone Zeefuik, Thimaud Lallemand de Driesen, Nature Ink, Inez van der Scheer, Grâce Ndjako, Tarim N. Flach, The Black Archives en host Tracian Meikle.

    FOKN Bois - 'Afrobeats LOL' album release show

    Met een goede mix van satire, shockerende teksten en performancekunst  brengt het Ghanese duo FOKN Bois sociale en politieke kwesties onder de aandacht. Zo kregen ze veel aandacht voor hun controversiële liedjes ‘Thank God We’re Not A Nigerians’, ‘Sexin Islamic Girls’ en ‘Want to Be White’, schreven ze de eerste Pidgen Musical ‘Coz Ov Moni’ en begonnen ze een campagne in Ghana om geld in te zamelen voor de armen in de VS. FOKN Bois bestaat uit zanger/producer M3NSA en Wanlov the Kubulor, beter bekend als de ‘Gypsy Prince of Pidgen Rap’. In 2006 begonnen ze met hun muziek, dat ze omschrijven als Gospel Porn, en zijn sindsdien één van de grootste live-acts van Accra geworden, dat het podium deelde met Snoop Dogg, Femi Kuti en de Gorillaz. De vaak gemaakte vergelijking met acts als Outkast, Flight of the Conchords en Run the Jewels gaat mank, want inmiddels is wel duidelijk dat niets te vreemd is voor het rauwe en excentrieke FOKN Bois. 

    FOKN BOIS freedom of speech heroes in West Africa i24News

    FOKN BOIS freedom of speech heroes in West Africa i24News

    Uganda Traditional Drum Ensemble ft. Mc Spyder

    Het Uganda Traditional Drum Ensemble bestaat uit leden van het Nilotika Cultural Ensemble, een live percussie band die Oegandese folklore en traditionele muziek combineert met West-Afrikaanse en Caribische ritmes. 

    Nilotica MC Spyda

    Nilotica MC Spyda

    Ticket to the Tropics-pas 2019

    Dit programma is toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2019. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen, na activatie van de pas. Als je de pas hebt gekocht, krijg je deze binnen 6 werkdagen thuisgestuurd per post. Entree is alleen op vertoon van vrijkaart EN Ticket to the Tropics-pas 2019. Voor sommige programma's is een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.

    Route naar Tolhuistuin

    Tolhuistuin (voorheen Paradiso Noord) is gevestigd aan IJpromenade 2 in Amsterdam Noord. Vanaf Amsterdam Centraal kun je met de gratis veerpont naar de overkant, waar je na links af te hebben geslagen, tegen Tolhuistuin aanloopt. Voor clubnachten wordt de ingang aan de achterkant gebruikt (Buiksloterweg 5C), die te bereiken is via het Overhoeksplein. In het pand bevindt zich restaurant THT, dat een uitgebreide menukaart voor iedere muziekliefhebber serveert - reserveren wordt aangeraden.

    Paradiso Programme

    Programma