Programma
Nieuwsoverzicht

Paradiso presenteert: Africadelic 2024

18 april, 2024

Africadelic 2024 Paradiso Website Beld diaspora talks 002

Op vrijdag 24 mei, in aanloop naar Internationale Afrikadag (25 mei), zal Africadelic Festival 2024 een avond vol informatie en entertainment organiseren in Tolhuistuin, met Diaspora Talks over Congo en Soedan en liveconcerten van Hatoon, Razeen en Fulu Miziki.

Africadelic is een jaarlijks terugkerend festival rondom Internationale Afrikadag op 25 mei. Het festival bestaat uit muziek, films en talks en werpt een kritische blik op de staat van het continent, maar viert ook de creativiteit, diversiteit en vrijheid van Afrika. Dit jaar geeft het festival veel aandacht aan situatie in de Democratische Republiek Congo en Soedan, twee van Afrika's grootste landen waar momenteel grote humanitaire crisissen plaatsvinden die grotendeels buiten de internationale schijnwerpers blijven. Dit wordt besproken tijdens een panelgesprek in Tolhuistuin op 24 mei, waarna vervolgens het muziekprogramma met optredens van de Soedanees-Nederlandse artiesten Hatoon en Razeen en het Congolese Afro-punkcollectief Fulu Miziki van start gaan. 

Tijdschema:
17:00 uur - Deuren open
17:30 uur - Keuken open (eten is niet bij ticketprijs inbegrepen)
18:00 uur - Talk: In Focus: Congo and Sudan @ Tolhuistuin Zonzij
20:00 uur - Concerten @ Tolhuistuin Club

*Tickets zijn verkrijgbaar voor €28,- (inclusief servicekosten).
De kaartverkoop start vrijdag 18 april om 10:00 uur.

*Tickets zijn verkrijgbaar voor zowel de 'Talk: In Focus: Congo and Sudan' als het muziekprogramma. Met elk ticket krijg je toegang tot beide programma's, en de prijs is voor beide opties €28. Als je van plan bent om de Talk bij te wonen, raden we aan om tickets voor dit programma aan te schaffen, zodat we het aantal verwachte bezoekers kunnen inschatten.

Kijk voor het volledige festivalprogramma, wat in totaal bestaat uit tientallen evenementen op locaties als het Eye Filmmuseum, de Melkweg en Pllek, ook op de website van Africadelic.