Programma
Nieuwsoverzicht

Duik mee in het warme bad van Far Caspian

14 januari, 2020

Farcaspian

Je zou het bijna over het hoofd zien: Dat Far Caspian, toch één van de muzikale hoogtepuntjes van de afgelopen editie van het London Calling festival, op 28 januari in het voorprogramma van The Jungle Giants in Paradiso Noord speelt. Doe jezelf geen onrecht aan en kom eens een keertje op tijd opdagen voor dit uit Leeds afkomstige zeer inventieve indietrio.

Dromerige synthesizers

Met slechts twee EP’s op zak en verder alleen maar wat losse singles, is het geen wonder dat in Nederland het Britse Far Caspian het grote publiek nog niet heeft bereikt. Maar als je naar die losse delen luistert, verandert het ineens in een betoverende samenhang. De combinatie van hun karakteristieke ‘slaapkamerpop’-geluid met bijbehorende dromerige synthesizer zorgt voor een geheel wat klinkt als het muzikale equivalent van een knuffel krijgen. Dit nostalgische, warme bad-gevoel wordt nog eens versterkt door de bijbehorende, zelfgemaakte videoclips die op de een of andere manier naadloos aansluiten bij de stemming die de nummers opwekken. Enfin; een volledig debuut is er dus nog niet, toch toverde Far Caspian in de afgelopen twee jaar een flinke hoeveelheid werkelijk prachtige tracks uit hun muzikale hoge hoed.

Dus wat let Far Caspian, zou je denken?

Hqdefault 200114 165247

Far Caspian

Holding On

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

Even voorstellen

Toch maar even voorstellen? Joel Johnston is de spil van de band. Een Ierse multi-instrumentalist die ook vaak de produktie van de band in eigen houdt. Dat heeft wel wat, dan weet je zeker dat het eindresultaat precies zo klinkt als je wilt! Essentieel bij een nummer als Conversations waarbij de gitaarpartijen heel helder en strak aangezet zijn. Daardoor heeft Far Caspian soms een dansbaarheid waar we het Franse gezelschap Phoenix ook meer dan eens konden betrappen! Om hem heen staan bassist Alessio Scozzaro, de man met de meest Italiaanse naam in de muziekwereld, en drummer Jof Cabedo. Gezamenlijk staan ze garant voor vederlichte, ritmische hoogstandjes waarin steeds iets nieuws te ontdekken valt. Heerlijk wegdromen!

Hqdefault 200114 165247 1

Far Caspian

Conversations

Accepteer de voorkeurscookies om de video te bekijken.

The Jungle Giants

Far Caspian speelt op dinsdag 28 januari in het voorprogramma van The Jungle Giants in Paradiso Noord, maar we vermoeden dat het niet lang meer duurt voordat ze hier op eigen houtje zalen zullen vullen. En dan moet je maar onthouden dat wij er als eerste wat over schreven. Before it was cool.