Nieuwsoverzicht

Zoveelste voltreffer van Everything Everything

Everything et

Waar we deze zomer met pijn in het hart The Maccabees vaarwel zeggen, daar blijft Everything Everything gelukkig onvermoeibaar aan de weg timmeren. 

Het tegendraadse gezelschap bezorgt trouw elke twee jaar een nieuw album, in augustus is het tijd voor nummertje vier. In de wetenschap dat de Mancunians altijd de tijdsgeest weten te vatten in hun teksten, en met de kennis dat de band dit keer niet om Brexit zegt heen te kunnen, vinden wij ‘A Fever Dream’ een prachtige albumtitel.

Et thumb

Everything Everyting - Can't Do

Zanger Jonathan Higgs moet zich waarschijnlijk nog steeds voorstellen op feestjes, ook aan mensen met wie hij de vorige keer al het glas hief, maar zijn stem is er één uit duizend. En dan bedoelen we niet zo markant als in de categorie Antony, maar zoals je ook Alex Turner en Alex Kapranos altijd meteen herkent. Dankzij Higgs weet je bij het hitgevoelige ‘Can’t Do’ binnen vijf seconden dat je met Everything Everything te maken hebt. Petje af, hoor. Loving the bass, loving the drums. En de gitaar natuurlijk, die naarmate het nummer vordert stiekem steeds dominanter wordt.